Boetnlaand: Bacuna op schot, Larsen Europa in

5 november 2018

Vier fraaie doelpunten leverden FC Groningen vrijdagavond drie zeer waardevolle punten op. Excelsior werd in Rotterdam met 4-2 verslagen. In Boetnlaand was het feest voor Leandro Bacuna in Engeland, verzekerde Kasper Larsen zich in Zweden van Europees voetbal en beleefde Erwin Koeman een heet avondje in Turkije.

Leandro Bacuna maakte zaterdagmiddag voor Reading de winnende goal tegen Bristol City. De ploeg van de voormalig FC’er won in eigen huis met 3-2. Bacuna zette na 66 minuten spelen een aanval op aan de linkerkant van het veld. Via een combinatie met een ploeggenoot ontving de middenvelder de bal ter hoogte van de strafschopstip en schoot hij rustig met rechts in de verre hoek.
 
Goal van de maand
Het was de derde seizoenstreffer van Bacuna en door de winst houdt Reading de aansluiting naar boven in het Championship. De club staat nog wel in de gevarenzone op een 20ste plaats met 15 punten uit 16 wedstrijden.
 
Het doelpunt van Bacuna tegen West Bromwich Albion, gemaakt op 6 oktober van dit jaar, werd eerder deze week door de club uitgeroepen tot het doelpunt van de maand oktober. Bacuna ontving een korte corner van de rechterkant, dribbelde naar de punt van het strafschopgebied en krulde de bal met links in de kruising.
 
België
Ook Richairo Zivkovic was belangrijk voor zijn team dit weekend. De spits van KV Oostende zette zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Charleroi na 26 minuten op een 1-0 voorsprong. Zijn tweede competitietreffer van het seizoen. Oostende won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Zivkovic werd vlak voor tijd naar de kant gehaald. Oostende staat door de overwinning op een achtste plaats in België en heeft 18 punten uit 14 duels.
 
Zweden
Kasper Larsen verzekerde zich deze week van deelname aan Europees voetbal. Daarnaast won de verdediger van het Zweedse Norrköpping afgelopen zondag in de blessuretijd met 3-2 van Örebro. Larsen speelde de gehele wedstijd, de verdediger kwam tot op heden tot 8 duels waarin hij één keer scoorde.
 
Door de winst en het puntverlies van AIK is de ploeg van de Deense stopper nog altijd in de race voor de titel. Komend weekend is de laatste speelronde in Zweden. Norrköpping staat twee punten achter de koploper en heeft het dus niet in eigen hand.
 
Heet avondje
Erwin Koeman beleefde vrijdagavond een heet avondje in Turkije. Koeman begon het seizoen als assistent-trainer van Philip Cocu en staat na diens ontslag van afgelopen week als eindverantwoordelijke voor de groep bij topclub Fenerbahçe. Koemans eerste wedstrijd was op bezoek bij rivaal Galatasaray.
 
Fenerbahçe kwam na een half uur spelen op achterstand en vlak na rust werd het zelfs 2-0 voor Galatasaray. De ploeg van Koeman toonde echter veerkracht en kwam in het laatste half uur langszij waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde. De Groninger had een basisplaats ingeruimd voor Mathieu Valbuena, die voor het eerst sinds 1 september weer eens aan de aftrap mocht beginnen. De Fransman was met een goal en assist de grote man aan de kant van de bezoekers.

Laatste nieuws