Boetnlaand: Assists voor Bacuna en Van de Looi, fraaie goal Van Weert.

Maandag 02 november 2020 om 16:00

FC Groningen heeft na zeven speelrondes 13 punten verzameld en kent daarmee de beste seizoenstart in tien jaar. De Trots van het Noorden won afgelopen weekend in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 van VVV-Venlo. In Boetnlaand deze keer prestaties van voormalig FC’ers in Engeland, Italië en Denemarken.

Juninho Bacuna eiste zaterdagmiddag een hoofdrol op als invaller bij het Engelse Huddersfield Town, uitkomend in het Championship. De middenvelder kwam in de uitwedstrijd tegen Millwall direct na rust in het veld. Huddersfield Town won de wedstrijd met ruime cijfers, mede door een belangrijke bijdrage van Bacuna. De voormalig FC’er zorgde in de slotfase van het duel twee keer voor de assist, waardoor het uiteindelijk 3-0 werd in het voordeel van Huddersfield.

In diezelfde competitie nam Queens Park Rangers het op tegen Cardiff City. Bij die laatst genoemde club speelt Leandro Bacuna, de oudere broer van Juninho. Toch was het een voormalig FC’er van QPR, die zijn naam op het scoreformulier terug zag. Todd Kane knalde na een half uur spelen de bal keihard tegen de touwen en was daarmee belangrijk in de 3-2 overwinning van de Londenaren tegen de ploeg uit Cardiff.

Basisspelers
Mike te Wierik stond voor het eerst sinds ruim een maand weer in de basisopstelling bij Derby County. De FC-captain van afgelopen seizoen kreeg bezoek van het uit de Premier League gedegradeerde Bournemouth. Derby leek lange tijd op weg naar een stunt, maar kreeg tien minuten voor tijd de gelijkmaker om de oren. In diezelfde minuut werd Te Wierik door zijn coach Philip Cocu naar de kant gehaald.

Tom van de Looi heeft zich in Italië snel ontwikkeld tot vaste waarde bij zijn ploeg Brescia. De middenvelder kwam tijdens alle vijf de competitiewedstrijden in de Serie B in actie, waarvan de laatste drie duels als basisspeler. Van de Looi gaf afgelopen weekend in de slotfase van het duel met Virtus Entella de assist bij de 2-1. Helaas voor Brescia kwam de tegenstander ver in blessuretijd langszij en eindige de wedstrijd in 2-2.

Fraaie kopbal
Het doelpunt dat Tom van Weert maakte in de slotfase van de wedstrijd van zijn Deense ploeg Aalborg tegen Brøndby was wel goed voor drie punten. Aanvoerder Van Weert kwam na bijna een uur spelen in het veld en kopte na 85 minuten spelen op fraaie wijze de 2-1 tegen de touwen. Zijn derde goal in de competitie.