string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Antuna man van de wedstrijd, Bacuna scoort.

Maandag 18 maart 2019 om 10:29

FC Groningen pakte afgelopen zondag tegen ADO Den Haag de vijfde thuisoverwinning van dit kalenderjaar. De ploeg mocht onder aanvoering van keeper Sergio Padt door de 1-0 winst tevens voor de vijfde keer sinds de winterstop een clean sheet noteren. In Boetnlaand maakte Juninho Bacuna zijn eerste goal in de Engelse Premier League en was Uriel Antuna belangrijk in het Amerikaanse Los Angeles.

Uriel Antuna speelt sinds de winterstop op huurbasis bij LA Galaxy in de Major League Soccer. De voormalig huurling van de FC heeft in Amerika vanaf de eerste speelronde van het nieuwe seizoen een basisplaats te pakken. De Mexicaan speelt voornamelijk als vleugelaanvaller, maar werd in het thuisduel tegen Minnesota United bij afwezigheid van ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic gebruikt als centrumspits.
 
Man of the match
En die rol vulde de snelle aanvaller naar behoren in. Antuna kreeg in de slotfase van de eerste helft een mogelijkheid om binnen het strafschopgebied op het doel te schieten en werd onreglementair ten val gebracht. Strafschop voor LA, die landgenoot Dos Santos verzilverde. Antuna was negen minuten voor tijd voor de tweede keer betrokken bij een goal. Uitgeweken naar de rechterkant legde de spits de bal panklaar voor ploeggenoot Lletget, die scoorde. De eerste assist van Antuna in de MLS in een wedstrijd die LA Galaxy uiteindelijk met 3-2 won. Zijn prestatie werd gewaardeerd door het thuispubliek, want de jongeling werd uitgeroepen tot Man of the Match.
 
Thomas Enevoldsen maakte afgelopen weekend zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club Indy Eleven, uitkomend in de Amerikaanse USL. De Deen ging met zijn ploeg op bezoek bij Charlotte Independence en won met 3-2. Enevoldsen scoorde de derde goal op fraaie wijze. Een hoekschop vloog ver voorbij de tweede paal en werd door de voormalig FC’er op ‘Van Basten-achtige wijze’ in een keer op het doel geschoten. De inzet zeilde prachtig in de lange hoek.
 
Eerste goal
Juninho Bacuna bereikte zaterdagmiddag een mijlpaal in zijn carrière. De door FC Groningen opgeleide middenvelder maakte zijn eerste treffer in de Engelse Premier League. Bacuna –spelend voor Huddersfield Town – kopte na ruim een kwartier spelen in de uitwedstrijd tegen West Ham United fraai de gelijkmaker binnen, 1-1.
 
Het was de eerste treffer in een uitduel voor Huddersfield Town sinds 26 december 2018. De ploeg van Bacuna, die na driekwart wedstrijd naar de kant werd gehaald, leek lange tijd op weg naar een stunt. Pas in de 84ste minuut kwam West Ham langszij, waarna de bezoekers in blessuretijd de deksel op de neus kregen, 4-3. Met 14 punten uit 31 duels staat de ploeg van Bacuna onderaan in de Premier League. Het gat met de veilige 17e plaats is 16 punten. De competitie telt nog zeven speelrondes.
 
Huistra
Voormalig FC Groningen-trainer Pieter Huistra is het seizoen in Oezbekistan uitstekend begonnen. Huistra is de laatste jaren succesvol als assistent van voormalig Eredivisie-spits Shota Arveladze bij FC Pakhtakor Tashkent. Die ploeg versloeg in de eerste speelronde van de Oezbeekse Super League de kampioen van afgelopen seizoen Lokomotiv Tashkent met 3-1.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’