string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Amerikaans avontuur Jans, eerste goal Mahi.

Maandag 05 augustus 2019 om 11:50

FC Groningen begon de competitie afgelopen zaterdag met een overwinning in en tegen Emmen. Ajdin Hrustic besliste de Noordelijke twist vlak voor tijd met een schitterende treffer, 0-1. Met de start van het seizoen, begint ook een nieuwe reeks Boetnlaand, waarin prestaties en nieuws van voormalig FC’ers wordt gevolgd. In deze eerste editie van het seizoen 2019/2020 aandacht voor het Amerikaanse avontuur van Ron Jans, de verloren finale van Virgil van Dijk en een scorende Mimoun Mahi.

Ron Jans heeft het tweede buitenlandse avontuur in zijn trainersloopbaan te pakken. De voormalig succescoach van FC Groningen trainde eerder al in België bij Standard Luik en wordt later vandaag gepresenteerd als trainer/coach van FC Cincinnati, uitkomend in de Amerikaanse Major League Soccer.
 
Avontuur
Dat maakte de club uit de Verenigde Staten afgelopen nacht bekend. Jans was na zijn vertrek als technisch manager bij de Trots van het Noorden op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft deze gevonden in een prachtig Amerikaans avontuur. De trainer wordt later vandaag gepresenteerd aan de pers, staat morgen (dinsdag) voor het eerst op het trainingsveld en neemt het aankomende zaterdag met Cincinnati op tegen Colombus Crew. Een, voor Amerikaanse begrippen, derby. Voormalig speler van FC Groningen Ivar van Dinteren wordt één van de assistenten van Jans.
 
Jans komt in de Amerikaanse Major League Soccer diverse voormalig FC’ers tegen. Een daarvan, Albert Rusnak, was afgelopen weekend succesvol voor zijn club Real Salt Lake. De ploeg van Rusnak won in eigen huis met 3-1 van New York City FC. De aanvallende middenvelder maakte de tweede treffer en schoot van ruim twintig meter de bal met zijn rechtervoet keihard in de hoek.
 
Liverpool
Virgil van Dijk heeft de strijd om de FA Community Shield zondagmiddag met Liverpool verloren. Manchester City was na strafschoppen te sterk voor het team van de voormalig verdediger van FC Groningen. Liverpool kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar maakte een kwartier voor tijd gelijk. Van Dijk was met een assist belangrijk bij de treffer.
 
In de slotfase leek Liverpool er met de winst vandoor te gaan, ware het niet dat een inzet van Mo Salah met een omhaal van de lijn werd gehaald. De strafschoppenserie ging voor de ploeg uit Liverpool verloren. Volgende week start de Premier League.
 
Aanvallers
Alexander Sørloth komt de komende twee seizoenen niet uit in de Engelse Premier League. De spits is door Crystal Palace voor twee seizoenen verhuurd aan het Turkse Trabzonspor. Afgelopen seizoen speelde de Noor op huurbasis bij het Belgische AA Gent.
 
Mimoun Mahi heeft zijn eerste treffer gemaakt in de Zwitserse competitie. De aanvaller van FC Zürich kopte op bezoek bij FC Sion na 20 minuten raak. Een hoge voorzet vanaf de rechterflank werd goed bij de tweede paal binnen geknikt door de spits. Het leverde Zürich echter niets op want de thuisploeg won met 3-1. FC Zürich is de competitie matig begonnen en staat met één punt uit drie duels op een laatste plaats in de competitie. 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus