Boek over bekerfinale van Robert Visscher

19 april 2019

3 mei 2015 is de dag waar elke FC Groningen-supporter met kippenvel aan terugdenkt. De club won eindelijk een echte prijs: de KNVB-beker. In een nieuw boek schrijft journalist en FC-fan Robert Visscher over hoe supporters deze buitengewone dag beleefden.

Visscher vertelt hoe zij met trekkers, met de modder nog aan de banden, naar de Kuip reden en alle viaducten van Groningen tot aan Rotterdam versierden. En elkaar, want twee supporters werden verliefd tijdens de bekerfinale en zijn nu getrouwd. Het boek laat zien wat er op en om de groene mat van de Kuip gebeurde en hoe daarna in Rotterdam en Groningen een volksfeest losbarstte. Het boek gaat over slechts een dag uit het leven van supporters van FC Groningen. Maar het is ook een groter verhaal over de Trots van het Noorden en hoe zij leven voor hun club.

Het boek verschijnt op 3 mei 2020 voor €22,95. Maar het is nu alvast te bestellen voor de tijdelijke prijs van €17,95 (geldig tot en met 19 juni 2019). Erwin Koeman schrijft het voorwoord. Het boek wordt gemaakt in samenwerking met de Supportersvereniging FC Groningen. Robert Visscher is journalist voor onder meer dagblad Trouw en schrijft voor d’Olle Grieze, het tijdschrift van de Supportersvereniging FC Groningen.

2015 bekerwinst 99

Laatste nieuws