string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Blom scheidsrechter, VAR-communicatie op videoschermen.

Woensdag 16 oktober 2019 om 15:01

FC Groningen speelt aanstaande zondagmiddag (20 oktober) voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd op het traditionele aanvangstijdstip 14.30 uur. Sparta Rotterdam is te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het treffen staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Het wordt voor Blom de 45ste keer dat hij een wedstrijd van FC Groningen fluit en de arbiter reist voor de 26ste keer naar Groningen. Elf van de 25 voorgaande thuisduels zette de FC om in winst, vijf keer werd het gelijk.
 
Blom was vorige week donderdag nog internationaal actief als vierde official bij het EK-kwalificatieduel tussen Noord-Macedonië en Slovenië (2-1) en geldt als één van de meest ervaren arbiters in ons land. De laatste keer dat Blom in Groningen een wedstrijd floot, was in januari van dit jaar. De Trots van het Noorden won toen met 3-0 van Heracles Almelo.
 
VAR-communicatie
Scheidsrechters worden vanaf vorig seizoen ondersteund door een VAR die opereert vanuit Zeist. De KNVB start vanaf komende speelronde (speelronde 10) in de Eredivisie met VAR-communicatie op de videoschermen in de stadions. Bij een VAR-ingreep zal zondagmiddag op de videoschermen worden aangegeven wat de reden van de ingreep is, zodat duidelijk is voor het publiek waarom het spel stilligt.
 
Op het moment dat de VAR contact zoekt met de scheidsrechter over een mogelijke herziening van een beslissing, wordt vanuit het ARAG KNVB Replay Center per tablet ingevoerd om welke situatie het gaat. Bijvoorbeeld: ‘check mogelijk hands’ of ‘doelpunt afgekeurd – buitenspel’. Dit bericht wordt rechtstreeks gepubliceerd op de videoschermen. Het VAR-moment wordt bij FC Groningen op de videoschermen gesponsord door www.easytoys.nl.

Scheidsrechtersteam
Blom wordt zondag in het Hitachi Capital Mobility Stadion geassisteerd door assistent-scheidsrechters Rob van de Ven en Erik Kleinjan. Robin Gansner is vierde official, Stan Teuben en Ralf van Vlokhoven zijn VAR en assistent-VAR. Blom fluit aanstaande zondag 20 oktober om 14.30 uur voor de aftrap van FC Groningen-Sparta Rotterdam.

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’