string(9) "claudebot"

Blokzijl genomineerd voor Best Western Strijder van het Jaar.

Woensdag 23 maart 2022 om 13:55

Thijmen Blokzijl is onlangs als derde speler van de FC Groningen Opleiding genomineerd voor de eretitel Best Western Strijder van het Jaar. Eerder verdienden ploeggenoot Jorg Schreuders en Onder-14-speler Boet Swijghuisen Reigersberg ook al een nominatie. Aan het eind van het seizoen gaan vijf genomineerden uitmaken wie de eretitel in 2022 op zijn naam schrijft. 

Blokzijl was in 2019 ook al eens genomineerd en is blij met opnieuw een uitverkiezing. De verdediger speelde dit seizoen zowel voor FC Groningen onder-18 als FC Groningen onder-21 en zat ook al bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Tot een officieel debuut voor FC Groningen 1 kwam het nog niet, wel speelde Blokzijl al mee in oefenduels.
 
“Ik ben onlangs doorgeschoven naar Onder-21 en trainer Sander van Gessel vertelde voorafgaand aan een training in een groepsgesprek dat ik genomineerd was,” vertelt Blokzijl. “Erg leuk. Ik denk dat ik de laatste tijd goede stappen heb gezet en ben heel bewust bezig met mijn ontwikkeling als voetballer.”
 
Binnen de Opleiding wordt gewerkt volgens drie leerlijnen; Presteren als Voetballer, Bewegen als Atleet en Leven als topsporter. De eerste leerlijn focust zich op de prestaties van de speler op het veld, bij de tweede leerlijn gaat het naast de fysieke groei over breed motorische ontwikkeling en met de derde leerlijn laat de Opleiding de spelers het belang inzien van professionaliteit buiten het veld. De invloed van slaap, voeding, gedrag op de sportprestaties en de groei als topsporter.
 
Blokzijl somt zijn sterke punten op: “Ik speel voornamelijk als centrale verdediger, heb een goed inzicht, ben sterk aan de bal en kan goed positie kiezen. Mijn ontwikkelpunten zijn voornamelijk het één tegen één verdedigen en het organiseren van achteruit. Met de overstap naar Onder-21 merk ik ook het fysieke verschil. Fysiek moet ik echt nog een stap maken en daaraan werken we iedere dag keihard.” De winnaar van de titel Best Western Strijder van het Jaar wordt aan het einde van het seizoen bekend gemaakt. 

Vijf keer per seizoen kunnen trainer/coach/managers een speler nomineren die in hun ogen in aanmerking komt voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. Na onderling overleg wordt er iedere keer één speler daadwerkelijk genomineerd. Om genomineerd te worden voor de titel Best Western Strijder van het Jaar wil staf en begeleiding gedrag bij spelers zien die past bij de kernwaarden van de Opleiding; aanpakken, reëel en groei.
 
Een speler die iedere dag het beste uit zichzelf wil halen. Die strijdt voor het beste resultaat en veel energie stopt in wat hij doet. Iemand die initiatief neemt zowel binnen als buiten de lijnen en geen excuses kent. Een nuchter en oprecht persoon. Afgelopen seizoen werd Bjorn Meijer uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar 2021.

thijmen2

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus