string(9) "claudebot"

Blind: ‘Over mijn debuut ben ik tevreden’.

Woensdag 13 januari 2010 om 11:10

Daley Blind werd na afloop van het oefenduel met Ajax bedolven onder de microfoons en notitieboekjes van de Nederlandse journalisten die waren afgekomen op het treffen tussen FC Groningen en Ajax aan de Portugese Algarve. De Amsterdamse huurling had net zijn debuut gemaakt in het groen-witte shirt van FC Groningen tegen de club waar hij zijn opleiding genoot en nog onder contract staat.

Terwijl vader Danny als assistent-trainer een paar meter verderop in Ajax-kleding bij de kleedkamers staat te wachten tot het vertrek van de bus, wordt Daley Blind gevraagd naar zijn eerste ervaringen bij FC Groningen en naar zijn debuut in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. “Het was voor mij natuurlijk een speciaal treffen, maar ik speel nu bij FC Groningen en had heel graag van Ajax willen winnen. Ik voelde me prettig naast Andreas Granqvist, een sterke speler met meer ervaring dan ik en van hem kan ik dus nog veel leren.”
Rustig
Blind beantwoordde rustig alle vragen over zijn eerste dagen bij FC Groningen, die hij samengevat als ‘goed’ betitelde. “Over mijn debuut ben ik tevreden, al was het wel jammer dat de scheidsrechter bij de 1-1 van Ajax een overtreding van Luis Suárez op mij over het hoofd zag. Ik werd duidelijk aangetikt, waardoor ik de bal verloor. Om in de basis te staan bij FC Groningen zal ik mezelf moeten bewijzen en daar ga ik voor werken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’