Blessures vallen mee; vrijdag: derby tegen Veendam in Harkstede

9 juli 2009

FC Groningen speelt vrijdagavond in Harkstede de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2009/2010. Ook voor provinciegenoot BV Veendam is het de vierde krachtmeting. De ploeg van trainer Joop Gall scoorde al vijftig keer.

Dat deed de ploeg in drie duels tegen amateurclubs. Tegen een regioteam in Wagenborgen werd met 8-0 gewonnen. Meeden werd vervolgens met 23-0 verslagen en Borgercompagnie afgelopen dinsdag met 19-0.
Nieuwelingen aan de zijde van Veendam zijn oud-Groninger en middenvelder Paul Matthijs, Mitch Apau (verdediger), Anco Jansen (middenvelder, ex-Jong FC), Lars Lambooij (middenvelder), René Wessels (middenvelder), Michael De Leeuw (middenvelder), Tjeerd Korf (aanvaller), Joël Bijlow (aanvaller) en doelman Peter van der Vlag.

Ziekenboeg dunt uit
Aan de kant van FC Groningen zal Oluwafemi Ajilore zijn eerste minuten gaan maken na zijn terugkeer uit Nigeria. Petter Andersson (knie), Andreas Granqvist (enkel) en Pepijn Kluin (knie) zijn nog niet inzetbaar tegen BV Veendam. Ook middenvelder Goran Lovre is er niet bij. De Serviër liep woensdag bij een block een dikke enkel op.

Met Tim Matavz (been) en Nicklas Pedersen (been) gaat het weer een stuk beter. Het duo spitsen trainde vrijdag weer volop mee. In deze fase van de voorbereiding wordt echter geen enkel risico genomen. Dus zullen zij zich richten op de wedstrijden van volgende week tegen Emmen en Dordrecht.

Ook Michael Jansen is weer opgeknapt. Onderzoeken in het ziekenhuis hebben uitgewezen dat hij gezond is. De verdediger kampt met wat klachten van oververmoeidheid na een korte zomerstop. Andreas Granqvist zal zich naar eigen zeggen richten op het competitieduel met Ajax op 2 augustus. Afgelopen maandag klapte zijn enkel dubbel op een training. Onderzoek heeft uitgewezen dat de schade naar omstandigheden meevalt.

Derby
In de afgelopen jaren heeft FC Groningen in de Groninger derby traditioneel moeite met Veendam als tegenstander in de aanloop naar de competitie. Vrijdagavond begint de wedstrijd om 19.00 uur bij VV Harkstede. De kassa’s openen om 17.00 uur.

Laatste nieuws