Bjorn Meijer genomineerd voor Best Western Strijder van het Jaar

3 juni 2021

Bjorn Meijer is de laatste genomineerde van het seizoen 2020/2021 voor de eretitel Best Western Strijder van het Jaar binnen de Opleiding. De 18-jarige linksback van FC Groningen onder 21 kende dit seizoen uitdagende periodes, maar ook grote pieken met als absolute beloning het Eredivisiedebuut in de laatste speelronde van het afgelopen seizoen tegen PEC Zwolle. 

strijdervanhetjaarMeijer

Meijer is een verdediger afkomstig uit Helpman die via VV Helpman en de Regionale Voetbalschool inmiddels is doorgestroomd naar het oudste team binnen de Opleiding. De linksback heeft net als vorig seizoen een nominatie voor de ereprijs Best Western Strijder van het Jaar in de wacht gesleept. “Bjorn is constant bezig om zichzelf te verbeteren en is zeer perfectionistisch,” vertelt trainer/coach Sander van Gessel. “Dat is een kracht, maar kan ook een valkuil zijn.”
 
Meijer is een back met aanvallende kwaliteiten die verdedigend ook zijn mannetje staat. De verdediger begon met voetballen bij VV Helpman en is via de Regionale Voetbalschool doorgegroeid naar het oudste team binnen de Opleiding. “Ik ben een fysiek sterke linksback die gemakkelijk de afstand naar voren kan overbruggen. Verdedigend ben ik sterk in de één tegen één en ik heb de drive om mee naar voren te komen.”
 
De nominatie voor Best Western Strijder van het Jaar is een beloning op een bijzondere periode waarin Meijer schoolexamens deed en ook zijn debuut mocht maken in de Eredivisie. “Mee mogen met het eerste is al een ervaring op zich, maar debuteren is een echte jongensdroom. Ik houd ervan om hoge doelen voor mezelf te stellen. Het volgende doel in een basisdebuut.”   
 
Bekijk hieronder het interview met Bjorn Meijer.  

Laatste nieuws