string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot: ‘Zuur van die vrije trap’.

Vrijdag 20 juli 2012 om 19:27

Naast Suk Hyun-Jun, die in zijn vaderland voor eigen publiek aanvoerder is van FC Groningen tijdens de Peace Cup en doelpuntenmaker Mitchell Schet, was keeper Marco Bizot één van de hoofdrolspelers bij de 2-1 nederlaag tegen Hamburger SV.

De van Ajax overgekomen goalie, die de strijd onder de lat aan gaat met Luciano da Silva, was ongelukkig bij de vrije trap, die tien minuten voor tijd de beslissing bracht in het Suwon World Cup Stadium. De bal van Ivo Ilicevic verdween in de verre hoek, die bij een vrije trap normaal wordt verdedigd door de keeper.
Duidelijk
Bizot was na afloop tegenover de pers dan ook duidelijk. “Ik was vooraf niet nerveus en ik keepte voor mijn gevoel een prima wedstrijd. Er was eigenlijk niks aan de hand. En dan komt vlak voor tijd die vrije trap. Zuur. Die hoek is voor mij. Ik zag de bal pas heel laat aankomen, er stonden veel mensen voor, maar dat mag geen excuus zijn. Ik moet die bal pakken. Dit is een goed leer-moment.”
Prima partij
Tim Sparv speelde als centrale verdediger een prima partij. De Fin legde uit waarom. “Met Virgil van Dijk en Femi vormden wij een sterke driehoek, denk ik. Met name Femi was voor de verdediging op het middenveld een grote hulp. Hij was sterk.” Sparv is van origine zelf een middenvelder, maar kan ook achterin uit de voeten. “Ik heb tegen de trainer gezegd dat ik liever op het middenveld voetbal, maar ik speel voor het team en als dat als verdediger is, dan doe ik daar mijn uiterste best.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard