string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot: ‘Mooi podium om goede wedstrijd te keepen’.

Woensdag 05 februari 2014 om 14:20

Na een minder resultaat tegen een goede tegenstander staat FC Groningen donderdag opnieuw een pittige klus te wachten tegen Ajax. De Trots van het Noorden gaat op bezoek bij de koploper uit de Eredivisie. Voor oud-Ajacied Marco Bizot is het zijn officiële debuut in de Amsterdam ArenA. Verdediger Lorenzo Burnet hoopt op een kans om zich te laten zien aan de technische staf.

Marco Bizot keepte lang in de jeugdopleiding van de Amsterdammers alvorens hij via SC Cambuur naar FC Groningen kwam. De Amsterdam ArenA is geen onbekend terrein voor de keeper al staat hij donderdag voor het eerst tijdens een competitiewedstrijd in het stadion onder de lat.
Mooi podium
“Het is de eerste keer in de Eredivisie. Ik heb er al eerder gespeeld tijdens benefietwedstrijden en de jeugdwedstrijden tegen Feyenoord werden ook geregeld in de ArenA gespeeld. Het is mooi om daar een keer op dit niveau te mogen spelen. Als jeugdspeler van Ajax is spelen in de ArenA een droom of dat nu bij Ajax is of met een andere club. Het is een mooi podium om een goede wedstrijd daar te keepen.”
Eerder deze week verloor FC Groningen terecht van een goed spelend AZ. Bizot houdt vertrouwen in het elftal en hoopt op een goed resultaat tegen Ajax. “We zullen er net als anders voor gaan, maar we moeten honderd procent bij de les zijn anders krijgen we het heel zwaar. Als je niet alert bent, is dat tegen Ajax dodelijk.”
Burnet
Een andere oud-speler van de Amsterdammers is Lorenzo Burnet al is het speciale van spelen tegen zijn oude club er wel een beetje af. “In het begin was het wel speciaal, maar ik ben nu al drie jaar speler van FC Groningen en dus is dat wel minder geworden.”
Burnet viel afgelopen zaterdag tegen AZ na de rust in en speelde de tweede helft. “Ik hoop dat ik tegen Ajax een kans krijg me te laten zien en dat ik die kans dan kan pakken zodat de trainer me laat staan. Ik zal me moeten focussen en zal er honderd procent voor moeten gaan.”
Rechtsback
De laatste invalbeurten in het eerste van FC Groningen waren vooral als rechtsback. Voor de linksbenige Burnet is het geen probleem om aan de, voor hem, ‘verkeerde’ kant te staan. “Er zijn een paar kleine dingen net even anders op rechtsback dan op linksback, maar voetballend moet het geen probleem zijn.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard