string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot in actie op EK onder-21.

Woensdag 12 juni 2013 om 22:37

Marco Bizot heeft in Israël met Jong Oranje gespeeld tegen Jong Spanje. Na een 0-2 ruststand werd het 0-3. Komende zaterdagavond speelt Nederland in de halve finale van het EK tegen Italië.

In Poule B van het EK onder-21 waren Spanje en Nederland op voorhand al zeker van plaatsing bij de beste vier. Bondscoach Cor Pot koos er voor om een geheel nieuw basiselftal binnen de lijnen te brengen dan in de eerste twee gewonnen wedstrijden. Bij Jong Spanje stond een mix van spelers met én zonder speelminuten binnen de lijnen.
Rond een halfuur spelen scoorden de Spanjaarden twee keer en werd de ruststand op 0-2 bepaald. In de laatste minuut van de tweede helft werd het nog 0-3. Door de nederlaag eindigt Nederland als tweede in de groep en treft het nu zaterdag om 20.30 uur Italië, dat Poule A winnend afsloot. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Noorwegen (17.30 uur).
In 2006 en 2007 werd Nederland kampioen op het EK onder-21. Sindsdien (in 2009 en 2011) plaatste de ploeg zich niet meer voor het eindtoernooi met acht deelnemers. Aan een ongeslagen reeks van elf duels kwam vanavond een einde. In de eerste twee groepsduels verdedigde Jeroen Zoet (PSV) het doel van Jong Oranje.

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard