string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot: ‘Ik laat Groningen niet zomaar achter’.

Woensdag 25 juni 2014 om 15:15

Marco Bizot begint donderdag aan een nieuwe fase in zijn carrière. De 23-jarige doelman staat komend seizoen onder de lat bij het Belgische Racing Genk. De keeper vertrekt met pijn in zijn hart uit Groningen. “Maar deze mogelijkheid wilde ik niet laten liggen.”

Bizot nam dinsdagmiddag in Haren afscheid van spelers en stafleden van FC Groningen. Daarnaast nam de goalie ook nog even de tijd om zich te richten tot de camera van verslaggever Emiel Venema van FC Groningen TV en lichtte hij zijn vertrek toe. “Waarom Racing Genk?”, herhaalt Bizot de vraag. “Dat is eigenlijk een heel lang verhaal. Een half jaar geleden hadden ze al naar me geïnformeerd, maar toen bleef de deur dicht. Pas vier, vijf dagen geleden zijn ze bij FC Groningen teruggekomen en kreeg ik mee dat ze me alsnog wilden hebben. Daarna is het heel snel gegaan.”
Reputatie
Zonder FC Groningen tekort te willen doen, beschouwt Bizot zijn overgang naar Genk als een promotie. “Racing Genk behoort tot de top van België en zoals ik het in de kennismaking met de club heb gezien en ervaren, is Genk voor mij een stap hogerop. Daar komt bij dat de club een rijke traditie heeft op het gebied van opleiden en ontwikkelen van keepers. Mijn nieuwe trainer Guy Martens heeft wat dat betreft een enorme reputatie. Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om onder hem te gaan werken en me verder te ontwikkelen.”
Thibaut Courtois
In België is Martens een man van naam en faam. In een rits van namen springt vooral Thibaut Courtois eruit. De huidige keeper van het nationale Belgische elftal werd afgelopen seizoen door eigenaar Chelsea uitgeleend aan de Spaanse landskampioen en Champions League-finalist Atletico Madrid. Komend seizoen keert Thibaut, die momenteel als één van ’s werelds beste keepers wordt gezien, terug in Londen. Hij werd letterlijk en figuurlijk groot bij Genk onder leiding van keeperstrainer Martens, de man die nu dus Bizot verder gaat kneden. “Fantastisch natuurlijk om met dezelfde mensen te kunnen gaan werken, die ook Thibaut hebben begeleid”, aldus Bizot.
Afscheid
Bizot zegt het aan de ene kant moeilijk te hebben gevonden Groningen nu te verlaten, maar ziet het ook weer als een mooi moment. “De reacties van de supporters, die altijd goed voor mij zijn geweest, waren hartverwarmend. Het is niet makkelijk nu zo te vertrekken. Maar na de laatste wedstrijd tegen AZ, waarbij we Europees voetbal haalden, ben ik letterlijk op de schouders Euroborg uitgedragen. Een mooier afscheid is toch niet denkbaar?! En de herinnering aan de huldiging op de Grote Markt zal ik ook nooit meer vergeten. Werkelijk schitterend. Ik keer zeker nog terug in Euroborg. Ik kan Groningen niet zomaar achter laten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’