string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot: ‘Er zijn zoveel theorieën dat je er gek van wordt’.

Woensdag 07 mei 2014 om 21:48

FC Groningen begon de tweestrijd met Vitesse woensdagavond met een 1-0 thuisoverwinning. Doelman Marco Bizot hield de zo belangrijke nul en groeide vanwege het stoppen van een strafschop uit tot een belangrijke Groningse schakel in de overwinning.

FC Groningen zag na twaalf minuten dat het de twaalfde strafschop van dit seizoen tegen kreeg. Bizot stopte er tot nu toe nog geen penalty, maar koos tegen middenvelder Christian Atsu de goede hoek.
Ontlading
“Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt dit seizoen,” zegt Bizot. “Ik heb tegen Utrecht een strafschop op de lat gekeken, maar de andere (tien – red.) strafschoppen gingen er allemaal in. Zeker omdat je weet dat de nul zo belangrijk is, stond er deze keer dubbel zoveel druk op. Ik hoorde het achter me al zoemen in het publiek. ‘Als deze er maar niet in gaat.’ Uiteraard is de ontlading dan groot als je de bal stopt.”
Bizot gaf aan gewoon zijn gevoel te volgen. “Er zijn zoveel theorieën dat je er gek van wordt. Je hebt zoveel lijstjes; een speler die negen van de tien strafschoppen links schopt, schiet dan die ene keer tegen jou net weer in de rechterhoek. Je moet gewoon je gevoel volgen, dat was deze keer goed.”
Zaterdag
Bizot kijkt nu al uit naar de wedstrijd van zaterdag, al weet hij dat het nog zeker niet gespeeld is. “We staan met 1-0 voor en dat is belangrijk, maar alles valt en staat nu met zaterdag. We moeten daar gewoon ons eigen spel spelen. Hoewel we niet veel grote kansen hebben gehad, hadden we ook vandaag de intentie om te scoren. Daar tegenover hebben we goed verdedigd en weinig weggegeven.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’