string(9) "claudebot"

Bizot: ‘Een fantastisch gevoel’.

Zaterdag 23 februari 2013 om 23:19

Marco Bizot redde zijn ploeg, afgelopen zaterdag, een aantal maal knap in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De doelman werd door de supporters in Euroborg beloond met de titel Essent Man of te Match. Bizot was na afloop blij met de punten, de nul en het boeket bloemen.

“Het is voor mij de eerste keer dat ik Essent Man of the Match word,” glundert Bizot. “Het geeft me een speciaal gevoel, vergelijkbaar met mijn debuut. Zo’n uitverkiezing gaat gepaard met een mooie bos bloemen, daar kan ik mijn vriendin blij mee maken.”
Bizot keepte attent en was met enkele reddingen belangrijk voor zijn ploeg. Hoewel de jonge doelman de laatste weken vast onder de lat staat, was het de eerste keer dat hij zich echt kon onderscheiden. “Dat ik vandaag weer de nul heb gehouden, is een fantastisch gevoel. Tegen AZ was dat ook het geval, maar toen was mijn wedstrijd lang niet vlekkeloos. Vandaag ging het beter, al ga ik het de komende dagen uitgebreid analyseren met keeperstrainer Ruud Hesp. Het klinkt gek, maar het geeft me ook een goed gevoel richting de andere jongens. Laten zien dat ze vertrouwen in je kunnen hebben, daar doe je het voor.”
De doelman heeft naar eigen zeggen de laatste weken veel geleerd. “Van iedere wedstrijd leer je weer. Ik denk dat ik dit seizoen echt stappen heb gemaakt en heb kunnen wennen aan de Eredivisie. Nu ik meer wedstrijden speel, wordt alles rustiger en duidelijker.”
Bizot zag dat FC Groningen het moeilijk had tegen PEC Zwolle. “We waren de eerste helft erg slordig en daarom hebben we in de rust de touwtjes ook flink aangetrokken. Het is mooi dat we op het allerlaatste moment dan toch een doelpunt maken. Zelf had ik niet door hoe lang er nog moest worden gespeeld. Ik was direct na het doelpunt dus vooral bezig met het idee om alles dicht te houden. Gelukkig werd er direct na de aftrap afgefloten.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus