string(9) "claudebot"

Bizarre zondag met winst en verlies.

Dinsdag 16 augustus 2011 om 14:28

In de 342ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste zege van het nieuwe seizoen, kijkt hij vooruit naar de uitwedstrijd tegen NAC Breda en gaat hij in op status van proefspeler Patrick Haas en het overlijden van voetbaltrainer Fritz Korbach.

“We hebben een heel intense zondag beleefd. De eerste overwinning van het nieuwe voetbalseizoen, het officiële afscheid van vertrokken spelers en het plotselinge overlijden van voetbaltrainer Fritz Korbach.”
Bizarre dag
“Voor mij persoonlijk was het een bizarre dag. ’s Ochtends was ik nog bij Fritz Korbach en zijn vriendin Gerda op visite geweest in Leeuwarden en hebben we over voetbal gepraat en smakelijk gelachen. ’s Middags krijg ik tijdens het begin van onze wedstrijd tegen ADO Den Haag het bericht dat Korbach is overleden. Dat was een heel vreemde gewaarwording en amper te bevatten. Hoewel Korbach nooit trainer van FC Groningen is geweest, was hij de laatste jaren veelvuldig bij ons te gast. Korbach kwam graag in Euroborg en wij vonden het prettig als hij er was. Hij mocht slechts 66 jaar worden.”
Afscheid
“We waren nog niet op de hoogte van het nieuws van het overlijden van Korbach toen wij vlak voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag op het veld officieel afscheid namen van zes vertrokken spelers, te weten: Andreas Granqvist, Michael Jansen, Serhat Koç, Norair Mamedov, Shkodran Metaj en Jeroen Veldmate. Het zestal heeft na afloop van de wedstrijd ook het supportershome bezocht, hetgeen heel leuk en goed was.”
“Goed was ook ons eindresultaat tegen ADO Den Haag in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. We hebben een ruime en dikverdiende overwinning geboekt. In de wetenschap dat we tijdens de eerste twee competitieronden een uur lang hebben gedomineerd over onze tegenstander reizen we zaterdagavond naar Breda waar NAC onze volgende opponent is. De kaartverkoop voor onze eerstvolgende thuiswedstrijd, op zondag 28 augustus tegen AZ, loopt ook al weer. Onder meer via deze website kunnen kaarten worden aangeschaft voor deze interessante confrontatie.”
Patrick Haas
“Afgelopen week was Patrick Haas op proef bij FC Groningen. De 18-jarige Oostenrijkse middenvelder van Rapid Wien heeft daarbij een positieve indruk gemaakt en wij gaan de komende tijd met speler, zaakwaarnemer en club in gesprek om te kijken of we hem aan onze B-kern kunnen toevoegen. Haas is een linksbenige jeugdinternational, die uitkwam voor Oostenrijk Onder-17 en nu speelt in Onder-18.”
Roeiclinic
“Gisteren (maandag – red.) heeft de selectie van FC Groningen een roeiclinic gehad bij KGR de Hunze aan Praediniussingel. Met de clinic wilden de Groningse roeiverenigingen de Hunze en Gyas de aandacht vestigen op Row4Rights. Dit is een roeitocht voor het goede doel over de Donau van ruim vierhonderd kilometer. De tocht wordt gehouden van 20 tot en met 27 augustus en de Hunze en Gyas doen met drie teams mee. Het vertrek is vanuit Pochlarn in Oostenrijk en in zeven dagen tijd wordt er via Wenen en Bratislava in Slowakije naar Boedapest in Hongarije geroeid.”
“De drie teams roeien voor Amnesty International Slovakia, dat als doel heeft om mensenrechten middels campagnes en voorlichting op scholen onder de aandacht te brengen. Ze richten zich bijvoorbeeld op gelijke rechten voor de achtergestelde Roma-bevolking. Het tweede goede doel is het European Anti Poverty Network dat op nationaal en Europees niveau invloed uitoefent op beleidszaken om armoede en sociale uitsluiting te bestrijden. Meer informatie is te vinden op www.row4rights.nl. Unieke beelden van de zeer geslaagde roeiclinic zijn binnenkort te zien op FC Groningen TV.”
Barbecue
“Morgenavond (woensdag – red.) organiseren directie en management een barbecue voor spelers en staf met hun partner. We doen dit elk jaar aan het begin van een nieuw voetbalseizoen om op die manier nader met elkaar kennis te maken. Vooral de nieuwe spelers en hun partner doen in het begin heel veel nieuwe indrukken op en maken kennis met veel nieuwe mensen.”
Gastoudergezin
“Tot slot vanaf deze plaats nog aandacht voor onze oproep voor een gastoudergezin uit de stad Groningen, dat tegen een onkostenvergoeding tijdelijke opvang wil bieden aan buitenlandse jeugdspelers. Het gaat om een opvangperiode van een week tot maximaal een maand. Belangstellenden kunnen zich hiervoor melden bij onze afdeling P&O, in de persoon van Mick Duzink. Hij is telefonisch te bereiken via 050 – 587 87 87 of per e-mail mickduzink@fcgroningen.nl.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus