Bijzondere Eredivisie succesvol van start

23 september 2019

Kids United, het geadopteerde G-voetbalteam van FC Groningen, is afgelopen weekend begonnen aan de Bijzondere Eredivisie. Het team beleefde zondag in Heerenveen een zeer succesvolle en plezierige dag. Er werden wedstrijden gespeeld tegen SC Heerenveen en FC Emmen.

spelers tevreden

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Middels de Bijzondere Eredivisie krijgen G-voetballers een schitterend podium om te laten zien wat er ondanks de beperking op het voetbalveld allemaal wél mogelijk is. De competitie is bedoeld voor spelers tussen 10 en 18 jaar.
 
Spelersbus
FC Groningen reisde zondagochtend met de officiële spelersbus naar Heerenveen waar het onder politie-escorte naar de speellocatie werd geleid. De jongens en meiden van het team voelden zich vanaf het eerste moment dat de bus werd betreden als een echte profvoetballer.
 
Het team verdedigde de clubkleuren van FC Groningen in de beide wedstrijden tegen FC Emmen en SC Heerenveen met trots en strijdt voor iedere meter. Het leverde mooie voetbalduels op. Na afloop van de wedstrijden stonden de spelers en speelsters als ware profs de media te woord en ging men uiterst voldaan terug in de bus. FC Groningen kan terugkijken op een fantastische dag.
 
20 oktober in Groningen
FC Groningen is één van de tien profclubs die deelneemt aan de Bijzondere Eredivisie. Tijdens de competitie die verder bestaat uit; ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht, worden meerdere wedstrijden op één dag gespeeld. 
 
Groningen is één van de speelsteden in de tweede speelronde van de Bijzondere Eredivisie. FC Groningen speelt zondag 20 oktober op sportpark Corpus den Hoorn ‘thuis’ om 11.00 uur tegen FC Utrecht en om 11.55 uur tegen Heracles Almelo. Toegang is gratis en het publiek is op zondag 20 oktober van harte welkom bij een echt voetbalfeest waar het plezier vanaf spat. 

bijzondere eredivisie

Laatste nieuws