Bijzondere activiteiten rondom thuisduel van vanavond

2 april 2019

FC Groningen en De Graafschap nemen het vanavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen elkaar op in de 28ste speelronde van de Eredivisie. De ploeg van trainer Danny Buijs wil zich definitief veilig spelen, terwijl De Graafschap van trainer Henk de Jong de punten ook keihard nodig heeft voor handhaving. Voorafgaand aan de wedstrijd en in de rust zijn er bijzondere activiteiten. Het stadion en de kassa’s openen vanavond, dinsdag 2 april, om 19.15 uur. De aftrap is om 20.45 uur, maar zorg dat je tien minuten voor aanvang op je plek zit of staat.

Want de wedstrijd staat naast de strijd om de drie punten in het teken van Defensie, om precies te zijn de wedstrijdpartner: de 43ste Gemechaniseerde Brigade. Rondom het stadion zullen twee voertuigen van Defensie staan en zo’n vijfhonderd soldaten nemen in uniform plaat op de tribunes.

Wedstrijdbal
De wedstrijdbal, gesponsord door The Jagger Casino, zal voor de aftrap op een bijzondere manier worden gepresenteerd. Na afloop van de warming-up wordt de wedstrijdbal via een ‘zip-line’, oftewel ‘abseilend’ binnen gebracht. De aanvoerdersband wordt vanavond aangeboden door Wannet Sports Insurance.

De rustactiviteiten staan vanwege het late aanvangstijdstip en de doordeweekse speeldag deze keer niet in het teken van de Junior Club, maar van de Old Stars van FC Groningen. Zij zullen in de pauze van de wedstrijd een demonstratie geven van deze 60-plus variant van voetbal, waarbij niet gerend mag worden en de bal ook niet boven heuphoogte mag worden geschoten.

Kassa’s
De kassa’s en poorten van het Hitachi Capital Mobility Stadion openen vanavond om 19.15 uur voor FC Groningen tegen De Graafschap. Er zijn vanaf 18 euro nog voldoende tickets te koop voor de drie publiekstribunes. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechters Joey Kooij, die zal worden geassisteerd door de heren Christian Dobre en Maarten Ketting. Stan Teuben is vierde official. In Zeist zitten videoref Richard Martens en zijn assistent-VAR Michael Osseweijer.

Laatste nieuws