string(9) "claudebot"

‘Bijzonder weekend zondagmiddag samen goed afsluiten’.

Dinsdag 14 oktober 2014 om 14:32

In de 500ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland met name vooruit naar komend weekend, waarin zaterdagmiddag de onthulling van het standbeeld van Tonny van Leeuwen zal plaatsvinden en zondagmiddag de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.

“Een bijzondere editie van deze nieuwsbrief. Het is maar liefst de vijfhonderdste keer sinds we tien jaar geleden op dinsdag 5 oktober 2004 startten met deze wekelijkse update van zaken rondom de club. De eerste nieuwsbrief begon als volgt: ‘Met ingang van deze week zullen directie en management elke dinsdag ingaan op actuele zaken, die spelen achter de schermen van FC Groningen. Onze website is een belangrijk instrument om te kunnen communiceren met de supporters. Door in te gaan op zaken die leven onder de supporters, krijgen de fans een kijkje achter de schermen. We kunnen natuurlijk niet altijd het achterste van onze tong laten zien, maar ik denk zeker dat het inzicht geeft in de zaken waar directie, management en de medewerkers mee bezig zijn.’ Tien jaar later is deze online nieuwsbrief nog steeds in leven en nog altijd een belangrijk communicatiemiddel richting onze achterban.”
Onthulling
“In deze jubileumeditie van de nieuwsbrief maken we melding van een ander heugelijk feit. Komende zaterdag wordt namelijk om 14.00 uur het standbeeld van Tonny van Leeuwen onthuld. Medio 2013 gaf het bestuur van de Supportersvereniging FC Groningen opdracht dit beeld van de clubicoon te laten maken. Piet Fransen, eveneens een clubicoon van FC Groningen en boezemvriend van Tonny van Leeuwen, zal het bronzen beeld bij Euroborg onthullen.”
“Het beeld van Tonny van Leeuwen is een cadeau aan FC Groningen in het kader van het 30-jarig bestaan van de Supportersvereniging. De club krijgt het prachtige beeld van de voormalige keeper, aangeboden door vierduizend leden van de Supportersvereniging FC Groningen. De vereniging is er trots op dat zij dit mooie cadeau kan aanbieden aan club en supporters.”
Bekijken
“Het standbeeld komt te staan voor de hoofdingang van het stadion, bovenaan de trap ter hoogte van de grote elftalfoto. De pose van het beeld van Tonny van Leeuwen beeldt een zweefduik uit van de legendarische doelman. Iedereen is zaterdagmiddag van harte welkom bij de onthulling. Ook voormalige teamgenoten van Van Leeuwen zijn uitgenodigd. FC Groningen zal onder anderen vertegenwoordigd worden door commercieel directeur Robbert Klaver en voorzitter Bert Middel en Wim Entzinger van de Raad van Commissarissen.”
“Indien het niet lukt zaterdagmiddag aanwezig te zijn bij de onthulling, kan het beeld uiteraard zondagmiddag worden bekeken rondom de competitiewedstrijd tegen Excelsior. De Eredivisie wordt na een interlandperiode komend weekend weer hervat en onze thuiswedstrijd is de laatste in speelronde negen. Het aanvangstijdstip zondagmiddag in Euroborg is namelijk om 16.45 uur.”
Nieuwsgierig
“Hoewel we met twaalf punten in het linkerrijtje van de ranglijst staan, heeft trainer Erwin van de Looi via diverse kanalen – onder meer ook op deze website – laten weten dat de staf niet tevreden is over de ontwikkeling van het team en dat er daarom wijzigingen aan zitten te komen. Dit kan zowel in andere spelers als in een ander systeem zitten. In de galawedstrijd van vorige week tegen Rot-Weiss Erfurt ter ere van het afscheid van het Steigerwaldstadion was te zien dat er werd geoefend met een systeem met twee spitsen. We zijn heel nieuwsgierig hoe een en ander komende zondag tegen Excelsior gaat uitpakken. Juist in deze qua voetbal mindere fase moeten we met elkaar vol achter de ploeg gaan staan en er samen een mooie wedstrijd van gaan maken om op die manier het feestelijke weekend op een goede manier af te sluiten.”
Activiteiten
“Ook deze week zijn er weer de nodige activiteiten. Aangezien het voor de kinderen in Noord-Nederland herfstvakantie is, is dit de periode voor de FC Groningen Junior Club om een tweetal activiteiten in te plannen. Vanmiddag (dinsdag – red.) brengen ongeveer driehonderd leden met hun familie een bezoek aan het SculpturePark in Zuidlaren. Er staat hen een middag vullend programma te wachten. Zo krijgen zij onder meer een rondleiding, gaan ze zelf zandsculpturen maken, kunnen ze spelen op beach-veldjes en knutselen met BricksArt.”
“Donderdagmiddag bezoeken ruim tweehonderd Junior Clubleden de jaarlijkse handtekeningenmiddag in het Spelershome van Euroborg. Een uur lang zijn alle selectiespelers en stafleden beschikbaar voor foto’s en het uitdelen van handtekeningen in schriften, op posters, T-shirts of petten. Om aanwezig te kunnen zijn bij deze activiteiten, dienden leden zich vooraf aan te melden. Beide activiteiten waren erg populair en zijn inmiddels vol. Aanmelden is dus niet meer mogelijk.”
Amateurconvenant FC Groningen
“Morgen (woensdag – red.) en donderdag organiseert de Jeugdopleiding in samenwerking met de convenantpartners FC Assen en DZOH, twee F1 Top-toernooien. Maar liefst 16 F-pupillenteams nemen hieraan deel. Naast het bieden van plezier en lekker voetballen in de herfstvakantie hopen wij hiermee de samenwerking met de amateurclubs te versterken. Jeugdtrainers van FC Groningen zijn aanwezig om de voetbalfilosofie van de club te presenteren en in gesprek te gaan over trainingsmethodieken.”
“Maandagavond is in Euroborg een tweede medische bijeenkomst van het Amateurconvenant FC Groningen. Sportverzorgers en fysiotherapeuten van alle convenantpartners kunnen zich middels onderstaande link opgeven voor deze bijeenkomst, waarbij onder anderen Peter Eppinga en Henk Hagenauw van de medische staf van FC Groningen een workshop zullen verzorgen.”
Klankbordgroep
“Tot slot is er maandagavond opnieuw een bijeenkomst van de Klankbordgroep. Dit adviesorgaan sluist gevraagd en ongevraagd signalen door, die leven onder het publiek, richting de club en treedt ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Via de vertegenwoordigers van de diverse tribunes kunnen onderwerpen worden aangedragen voor de bijeenkomsten van de Klankbordgroep.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’