Biergooier in beeld; veldlopers gepakt

24 september 2021

FC Groningen is druk doende de identiteit te achterhalen van de daders die verantwoordelijk zijn voor de incidenten rondom de thuiswedstrijd tegen Vitesse, woensdagavond in Euroborg. De persoon die met een beker bier naar de doelman van Vitesse gooide, is duidelijk in beeld en er wordt gewerkt aan de identificatie van deze man. Daarnaast zijn vijf veldlopers gepakt en zijn de gegevens van hen bekend bij de club. Het vijftal krijgt een stadionverbod van 60 maanden, conform de KNVB-richtlijnen voor het ongeoorloofd betreden van het veld, plus een boete van 450 euro. In alle gevallen gaat FC Groningen de schade en een eventuele boete voor de club persoonlijk verhalen op de daders.

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Vitesse werd woensdagavond ontsierd door verschillende incidenten. De Trots van het Noorden heeft zeer duidelijke beelden van mensen die zich schuldig maakten aan diverse onwenselijke zaken zoals het gooien van voorwerpen richting het veld. Zodra FC Groningen de identiteit van de gooier die de keeper van Vitesse heeft geraakt heeft vastgesteld, kan hij in ieder geval - buiten de 450 euro boete én de mogelijke  boete voor FC Groningen vanuit de KNVB - een stadionverbod van 72 maanden tegemoet zien.

Overlast
Buiten deze incidenten heeft een aantal supporters van FC Groningen op de Koeman Tribune overlast ervaren door het gedrag van een deel van een groep studenten, die rookten en zich bezondigden aan overmatig alcoholgebruik. Eén persoon is wegens onacceptabel gedrag het stadion uitgezet.

Algemeen directeur Wouter Gudde zegt in een reactie op de gebeurtenissen: “We zijn met elkaar heel lang bezig geweest om de supporters weer naar het stadion te krijgen. Bij onze thuiswedstrijden was de sfeer tot dusver uitstekend, maar helaas is het woensdagavond omgeslagen door een aantal incidenten. Dat valt niet goed te praten. We balen hiervan enorm. Het was voor ons een waardeloze avond omdat een deel van de mensen onacceptabel gedrag heeft vertoond. Wij willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden aan tegenstander Vitesse én aan al onze supporters die overlast hebben ervaren.”
Gudde en Buijs

Laatste nieuws