string(9) "claudebot"

‘Bewuste keuze om in winterstop geen trainingskamp te beleggen’.

Dinsdag 15 november 2016 om 14:22

In de 605de nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de interlandperiode, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd van komende zaterdagavond tegen ADO Den Haag en legt hij uit waarom FC Groningen er dit seizoen bewust voor kiest om in de winterstop geen buitenlands trainingskamp te beleggen

“Na een competitieloos weekend voor ons eerste elftal bereidt de selectie van trainer Ernest Faber zich na een paar vrije dagen sinds gisteren (maandag – red.) voor op de 13de speelronde van de Eredivisie. Zaterdagavond treden we daarin in eigen huis aan tegen ADO Den Haag. De aftrap in het Noordlease Stadion is om 20.45 uur. Bij de kaartverkoop gelden geen restricties. Via deze website zijn kaarten eenvoudig en snel aan te schaffen.”
 
Internationals
“In de aanloop naar het thuisduel met ADO Den Haag moet trainer Ernest Faber het dezer dagen nog stellen zonder enkele internationals. Uiterlijk morgen (woensdag – red.) keren bijvoorbeeld Alexander Sørloth en Albert Rusnak pas terug in Groningen. Zij sluiten pas op z’n vroegst donderdag aan bij onze voorbereiding richting zaterdagavond.”
 
“Rondom de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zal Groningen Fanatics collecteren. Deze supportersgroepering is doorgaans initiatiefnemer en organisator van de prachtige sfeeracties, zoals wij die kennen bij thuiswedstrijden in het Noordlease Stadion. Een bijdrage aan de collecte van GF – zoals de afkorting luidt – is dus een bijdrage aan mogelijke nieuwe sfeeracties in ons stadion.”
 
Beleidsplan
“Vorige week hebben wij vanaf deze plaats aangekondigd dat wij binnen FC Groningen al enkele weken werken aan een nieuw beleidsplan richting het jaar 2020. Kern van dit plan is dat we van het stadion weer een onneembare vesting willen maken, waarbij sfeer en beleving voorop staat. Omdat wij de mening van onze achterban hierbij heel belangrijk vinden, hebben we al onze seizoenkaarthouders en sponsorrelaties uitgenodigd om mee te praten en te denken over de inhoud van dit plan.”
 
“Op zondagmiddag 27 november vinden deze meepraatsessies plaats in het Noordlease Stadion. De aanmeldingen hiervoor lopen momenteel binnen. Naast seizoenkaarthouders zijn ook ClubCardhouders door een persoonlijke e-mail in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan deze middag. De aanmeldingstermijn loopt tot en met vrijdag. Wij zijn zeer benieuwd naar de input die we hierbij krijgen voor het nieuwe beleidsplan.”
 
Trainingskamp
“In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de eerste selectie dit seizoen tijdens de winterstop geen trainingskamp beleggen in het buitenland. De laatste jaren verbleven spelers en staf in die periode achtereenvolgens in het Spaanse Oliva bij Valencia en Costa Ballena, gelegen in de provincie Cádiz nabij Jerez de la Frontera.”
 
“Dit jaar is er bewust voor gekozen niet een dergelijk trainingskamp te beleggen. De huidige technische staf geeft er namelijk de voorkeur aan het budget voor het wintertrainingskamp door te schuiven naar de zomer, met het oog op de mutaties die er dan doorgaans zijn. Een trainingskamp in de voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen geeft nieuwe spelers en stafleden dan nog meer gelegenheid elkaar sneller en beter te leren kennen.”
 
“Voor komende winter kijken we naar de mogelijkheid om rond het weekeinde van 7/8 januari één of meerdere oefenwedstrijden te spelen, waarbij een oefenduel in Duitsland een optie is.”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus