string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bewaarexemplaar FC Groningen Journaal verschenen.

Dinsdag 09 juni 2015 om 16:44

De afdeling communicatie van FC Groningen heeft samen met FC Groningen Media een speciale editie van het FC Groningen Journaal geproduceerd. In een maar liefst 72 pagina’s tellend uniek bewaarexemplaar wordt door middel van verhalen, interviews en fotoreportages teruggeblikt op de historische bekerwinst van de Trots van het Noorden op zondag 3 mei in de Rotterdamse Kuip.

Deze extra dikke editie van het FC Groningen Journaal wordt in een oplage van 74.000 stuks huis-aan-huis bezorgd in de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Daarnaast zijn er nog zeven (minder dikke) regio-edities, waardoor de unieke FC-krant in totaal in 24 gemeenten in Noord-Nederland wordt verspreid. De totale oplage bedraagt bijna 260.000 exemplaren.
Interviews
In het FC Groningen Journaal – uitgave juni 2015 – staan onder anderen interviews met Essent Speler van het Jaar Tjaronn Chery, sterkhouder Eric Botteghin en routinier Rasmus Lindgren. Tevens is er een ontroerend verhaal opgetekend uit de mond van Johan Kappelhof, die een jaar van uitersten kende met eerst het verlies van zijn vader en later de unieke bekerwinst met FC Groningen. Kappelhof vertelt onder meer hoe zijn medespelers en de begeleidende staf hem door de tot nu toe moeilijkste periode in zijn leven hebben gesleept.
Verder reacties van alle spelers en veel mensen rondom FC Groningen op de bekerwinst van 2015. Tevens wordt er in deze bijzondere uitgave met een schuin oog ook alvast vooruit gekeken naar het aanstaande Europese avontuur van de Trots van het Noorden. Het winnen van de KNVB-beker betekent namelijk automatisch dat FC Groningen direct is geplaatst voor de poulefase van de Europa League, die in september van start gaat.
Foto’s
Huisfotograaf Erwin Otten zat – samen met zijn kompanen Jannes Veenstra en Jan Westman – natuurlijk dicht bij het vuur tijdens de meest succesvolle sportieve periode ooit in de clubgeschiedenis van FC Groningen. Zo legde het trio fotografen alles rondom de bekerfinale en de huldiging op de drafbaan in het Stadspark vast op de gevoelige plaat. Veel beelden van Otten c.s. zijn terug te zien in de speciale editie van het FC Groningen Journaal.
Digitaal
De volledige juni-uitgave van het FC Groningen Journaal is digitaal te lezen en te bekijken via onderstaande link.
Belangstellenden, die deze unieke terugblik op de bekerfinale deze week niet in de bus ontvangen, kunnen desgewenst een bewaarexemplaar ophalen in de FanCorner van Euroborg.
Om administratieve redenen kan FC Groningen geen kranten per post toesturen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard