string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beste prestatie ooit van FC Groningen D1 in Slovenië.

Zondag 14 juni 2015 om 22:58

FC Groningen D1 is op het toernooi Ljubljana Open in Slovenië op de derde plaats geëindigd. Voor de Groningers was dit de beste prestatie ooit op dit toernooi, aangezien het de vorige twee edities waarin het deelnam op de vierde plaats eindigde.

In de wedstrijd om de derde en vierde plaats moest FC Groningen het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Bolton Wanderers. De Britten begonnen sterker aan de wedstrijd, wat in de eerste minuten al een aantal aanvallen richting het Groningse doel opleverde.
De tweede aanval van FC Groningen leverde echter een doelpunt op. Luciano Valente loste een schot op doel, die na een verkeerde beoordeling van de goalie van Bolton in het doel belandde. In het verloop van de wedstrijd hield Bolton een klein overwicht. In de dertigste minuut ketste een aanval van FC Groningen af, waarna Bolton scherp counterde. De spits van Bolton schoot de bal in de verre hoek voorbij doelman Van der Vlag en zette de 1-1 op het bord. Dit bleek tevens de eindstand.
 
In de strafschoppenserie bleek FC Groningen de zenuwen meer in bedwang te hebben dan Bolton Wanderers. De Groningers schoten via Bjorn Meijer, Bastiaan Renkema en Milan Drayer raak, waarbij de Britten alleen de eerste penalty raak schoten. Olivier van der Tuin velde het vonnis door de stand in de strafschoppenserie op 4-1 te zetten. Dankzij een 2-0 overwinning op Sturm Graz wist Dynamo Zagreb het toernooi te winnen.
FC GRONINGEN 1-1 BOLTON WANDERERS
1-0 Luciano Valente (7.), 1-1 (30.). FCG wint 4-1 in de strafschoppenserie.
 
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Rob Vegt, Stijn Hensema, Sietze de Klerk, Jesse Glasbergen, Revelino Slagveer, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Jorg Schreuders, Jamai Bont. Wissels: Olivier van der Tuin, Bjorn Meijer, Redzer Veenkamp, Owen van der Vlag, Emircan Gülge, Milan Drayer, Bastiaan Renkema.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard