string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Berg: zes en zeven maar mist in reeks.

Vrijdag 26 juni 2009 om 20:43

Marcus Berg heeft vanavond in Göteborg zijn zesde en zevende doelpunt gescoord in de strijd om het Europees Kampioenschap onder-21. Zweden speelde met 3-3 gelijk tegen Engeland en verloor na strafschoppen met 5-4. Berg miste net als zijn ploeggenoot Molins.

In de eerste helft stonden de Engelsen met 3-0 voor. Na de onderbreking maakte Marcus Berg op aangeven van invaller Guillermo Molins de 3-1. Na de 3-2 van Toivonen maakte Berg op aangeven van een andere invaller, Robin Söder, de 3-3. In de verlenging werd niet gescoord.

Zo stond Engeland net als bij het vorige EK in de halve finales in een strafschopserie. Destijds was er Groningse inbreng van Arnold Kruiswijk, die over schoot, maar zag hoe zijn ploeggenoten Nederland toch naar de finale in Euroborg schoten.

Deze keer zag Berg zijn inzet gestopt door de Engelse doelman Hart. Eerder had Engeland ook al de eerste strafschop gemist. Na tien pogingen was het 4-4 en werd het dus – net als twee jaar geleden – in een om en om reeks beslist. Invaller Molins was bij een 5-4 stand de ongelukkige en schoot tegen de paal.

Zweden is op die manier uitgeschakeld. Engeland speelt maandagavond in de finale tegen de winnaar van de strijd tussen Italië en Duitsland. Voor Marcus Berg breekt de vakantie aan. Hij dient zich op 20 juli weer in Groningen te melden en weet zich zo goed als zeker van de topscorerstrofee op het EK 2007. Berg scoorde in vier duels zeven keer.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’