string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Berg vraagteken richting noordelijke derby.

Vrijdag 06 maart 2009 om 15:10

FC Groningen speelt zaterdagavond de noordelijke derby tegen sc Heerenveen. In de aanloop naar deze wedstrijd heeft de ploeg met een tegenslag te maken gekregen. Topscorer Marcus Berg is namelijk aan zijn enkel geblesseerd en vormt een vraagteken voor het duel.

Trainer Ron Jans beseft dat de ploeg al krap zit in de voorhoede. “Morgenochtend kunnen we de ernst van de situatie inschatten. Maar we moeten rekening houden met een andere oplossing. De spoeling is dun door de afwezigheid van Andersson, Pedersen en Van de Laak. We wisten dat we niet teveel pech met blessures zouden  moeten hebben, maar we lossen het op met de spelers die wel beschikbaar zijn. Ook zonder Marcus Berg hebben we wedstrijden gewonnen. Als hij er morgen niet bij is, wordt Frank Olijve uit de Beloften zijn vervanger bij de selectie.”

De ontwikkeling van de tegenstander van zaterdagavond heeft Jans met interesse gevolgd. “Het is knap van het team dat ze totaal een andere koers zijn ingeslagen in verdedigend opzicht. Dat heeft altijd tijd nodig. Een aantal maanden geleden was het in verdedigend opzicht nog een wankel team dat tijd nodig heeft. Nu verdedigen ze meer vanuit de zone. Ze zijn nu meer gewend aan de manier van spelen. Met name Svec en Popov hebben de laatste twee maanden sterk ontwikkeld. Dat heeft enerzijds te maken met gewenning aan het spel, maar anderzijds ook met het leren van de taal.”

Kort blikt de trainer nog terug op de afgelopen twee duels. “Tegen PSV waren we in de tweede helft de iets betere ploeg en hadden we absoluut niet verdiend te verliezen. Tegen AZ hebben we echter helemaal niets laten zien. Alleen Luciano haalde zijn niveau. Het waren dus twee totaal verschillende nederlagen. We hebben maandag geen nabespreking gehouden en ook geen videobeelden bekeken. We hebben veel gelopen en zwaar getraind en dat werd door de groep gewaardeerd. We moeten het nu morgenavond in de wedstrijd weer laten zien. Als trainer heb ik nog nooit een punt gehaald in Heerenveen, dus het zou aardig zijn als daarin eens verandering komt.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard