Berg per direct naar Hamburger SV

17 juli 2009

Marcus Berg zal met onmiddellijke ingang de overstap maken naar Hamburger SV in de Duitse Bundesliga. Met de overgang van de Zweedse spits is een recordbedrag in de clubgeschiedenis van FC Groningen gemoeid.

Nadat Hamburger SV op maandag 6 juli voor het eerst interesse toonde in de 22-jarige Berg, zijn er diverse onderhandelingen gevoerd met de directie van de Duitse club. Deze gesprekken zijn uitermate moeizaam, maar zeer correct verlopen.

Het heeft ertoe geleid dat FC Groningen en Hamburger SV vandaag overeenstemming hebben bereikt over de transfer van Marcus Berg. Op verzoek van de Duitse club worden geen mededelingen gedaan over de hoogte van de transfersom die ermee is gemoeid.

Wel is duidelijk dat het om een recordbedrag gaat voor FC Groningen. Ook heeft Groningen een substantieel belang bedongen in een mogelijke toekomstige transfer van Berg.

Daarnaast zullen ook de fans van Groningen profiteren van de overgang. In de zomer van 2010 of 2011 zal Hamburger SV een oefenwedstrijd spelen in Euroborg. Seizoenkaarthouders en sponsors zullen bij deze wedstrijd vrij toegang hebben.

Marcus Berg kwam in de zomer van 2007 van IFK Göteborg naar FC Groningen. In de afgelopen twee seizoenen maakte hij in 69 officiële wedstrijden in het groen-wit liefst 44 officiële doelpunten. Met een gemiddelde van 0,571 doelpunten per Eredivisiewedstrijd vestigde hij een clubrecord.

Directeur Hans Nijland laat in een eerste reactie weten "heel trots" te zijn op de overgang die Berg maakt naar de top van het Duitse voetbal en wenst de international net zoveel succes toe als hij in de laatste twee seizoenen bij FC Groningen heeft gehad.

Laatste nieuws