string(9) "claudebot"

Berg opnieuw hoofdrolspeler tegen FC Utrecht.

Donderdag 21 mei 2009 om 18:08

Voor de zesde keer speelde hij tegen FC Utrecht. Marcus Berg scoorde vandaag zijn zevende en achtste treffer tegen die club en was bovendien betrokken bij de goals van Goran Lovre en Tim Matavz. FC Groningen won overtuigend met 4-0 en speelt komende week de finale van de play-offs tegen NAC Breda.

De sfeer in het nagenoeg uitverkochte Euroborg was bijzonder. Doordat het grootste deel van de bezoekers de eigen plek voor de play-offs moest terugkopen, waren vrijwel alle stoelen in het stadion bezet. Opgewarmd door het nummer ‘Welcome to the Jungle’ van Guns ’n Roses zag het publiek om half drie de spelers het veld opkomen voor de wedstrijd waarin FC Groningen de finale van de play-offs wilde bereiken.

En de thuisploeg liet er dan ook geen gras over groeien. Al in de negende minuut van de wedstrijd lag de bal achter Utrecht-doelman De Ruiter. Daar was een prachtige voorbereidende actie aan vooraf gegaan van Andreas Granqvist, die de bal achter het standbeen langs haalde en vervolgens pasklaar inleverde bij topscorer Marcus Berg: 1-0.

De fase die daarna volgde was voor Groningen de minste periode in de verder uitstekende wedstrijd. Utrecht kon daarin even op adem komen, maar schrok wel toen Vito Wormgoor een voorzet van Groningen van rechts bijna in eigen doel werkte. In de 31ste minuut werd het scenario voor de thuisclubs helemaal ideaal. Een schitterde pass van Sepp De Roover op Marcus Berg eindigde in een ‘save’ van De Ruiter. Goran Lovre was er echter als de kippen bij om de bal in de rechterkruising te liften: 2-0.

Enkele minuten later kreeg Loïc Loval tot woede van de Groninger defensie een kopkans, maar zelfs die ene kans om nog in de wedstrijd te blijven, was niet aan de Utrechters besteed. Gonzalo Garcia kreeg voor de pauze nog de mogelijkheid de klus definitief te klaren, maar schoot te zacht in. Koud uit de kleedkamers, was de wedstrijd beslist. Binnen tien seconden bezorgde Goran Lovre de bal bij Marcus Berg die de Utrechtse sluitpost met een boogballetje verschalkte: 3-0.

Na anderhalf duel in het merkwaardige best-of-three principe waren de kaarten definitief geschud. Cedric van der Gun zorgde met een schot en later een kopbal voor wat plaagstootjes, maar het leek alsof Utrecht nooit geloof had gehad in de allereerste winst in vier edities van de play-offs.

Bij Groningen werd het feestje compleet toen invaller Tim Matavz binnen twee minuten zijn derde treffer in zes invalbeurten binnenschoot. Hij deed dat op aangeven van Marcus Berg, die zelf dus al tweemaal scoorde. De ideale mogelijkheid voor Berg om er in de 68ste minuut 5-0 van te maken, liet de Zweed helaas liggen. Hij zag hoe een strafschop van zijn voet (na een overtreding op Matavz binnen de zestien) via de vuisten van De Ruiter naast werd gewerkt.

Daarna was het vooral nog wisselen geblazen. Na Gonzalo Garcia mochten ook Goran Lovre en Evgeniy Levchenko onder luid applaus naar de bank en kregen Paul Matthijs en Martijn Meerdink op die manier ook nog een aandeel in de zege. In de score kwam geen verandering meer. Koen van de Laak was de enige Groninger die nog tegen een gele kaart opliep. Maar die heeft geen direct gevolg voor de uitwedstrijd, die de FC op donderdag 28 mei in Breda zal gaan spelen.

Opstelling FC Groningen
Luciano; De Roover, Svejdik, Granqvist, Stenman; Holla, Van de Laak, Levchenko (75’ Meerdink), Lovre (71’ Matthijs); Berg, Garcia (62’ Matavz).
Rest bank: Van Loo, Ajilore, Veldmate, Hiariej.

Opstelling FC Utrecht
De Ruiter, Cornelisse, Nesu, Van Dijk, Loval, Silberbauer (57’ Danso), Caluwé (71’ Maguire), Van der Gun, George, Shew-Atjon, Wormgoor.
Rest bank: Krul, Van der Kooy, Somers, Nijholt, Van Mierlo.

Toeschouwers: 20.669
Scores: 9’ Berg (Granqvist) 1-0, 31’ Lovre (-) 2-0; 46’ Berg (Lovre) 3-0, 64’ Matavz (Berg) 4-0.

Scheidsrechter: Kuipers
Grensrechters: Inia en Olde Olthof
Vierde official: Somers
Gele kaarten: 66’ Van de Laak (overtreding op Nesu), 67’ Wormgoor (overtreding op Matavz), 84’ Van der Gun (spelbederf)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’