string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Berg: ‘Ik ben hier om te scoren’.

Maandag 18 mei 2009 om 08:21

Drie keer kwam FC Groningen naast tegenstander FC Utrecht en het gelijkspel kan als een goed resultaat worden gezien. Bij winst komende donderdag thuis in Euroborg zijn de jongens van trainer Ron Jans zeker van de finale in de play-offs. Na een pittige wedstrijd waren de spelers dan ook niet ontevreden.

Matchwinner was Marcus Berg. Met zijn drie doelpunten zette hij de gehele Groningse productie op het bord en snoerde critici de mond. Berg liet zijn voeten spreken waar wellicht verschillende mensen aan zijn productiviteit twijfelden. “Daar denk ik niet over na,” zegt de topscorer. “Iedereen mag zijn eigen mening hebben. Ik wil het altijd op het veld bewijzen en dan is het natuurlijk lekker om te scoren. Daarvoor ben ik hier ook in Groningen,” aldus Berg. “Ik wil er in deze belangrijke wedstrijden graag staan voor de ploeg.”

Raar
“Het was niet de beste wedstrijd, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn met het resultaat,” zegt Gonzalo Garcia. “We hebben hard gewerkt, maar het was een fysieke wedstrijd waardoor het er misschien niet altijd even vloeiend uitzag. We gaven de drie doelpunten gemakkelijk weg. Iets raars voor ons omdat we normaal gesproken niet gewend zijn drie doelpunten tegen te krijgen.”

Goran Lovre deelt de mening van zijn ploeggenoot. “Daar moeten we wat aan doen want het kan niet dat we ze zo gemakkelijk laten scoren. Toch denk ik dat dit een goed resultaat is. Het was een open wedstrijd en nu kunnen we het thuis afmaken.”

Het is nog maar de vraag of Lovre kan spelen. Na een klein half uur ging de dynamische middenvelder met een bovenbeenblessure naar de kant. “Heel teleurstellend natuurlijk. Dit zijn de belangrijkste wedstrijden van het seizoen en dan wil ik me voor 100 procent voor geven. Als je dan moet toekijken, is dat niet leuk.”

Grote kans
De drie collega’s waren het over één ding roerend eens. “We moeten het nu thuis afmaken. Ik hoop dat we voor veel publiek spelen en dan hebben we een grote kans om door te gaan,” besluit Gonzalo Garcia.  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’