string(9) "claudebot"

Benschop naar Gold Cup; Itakura bij Olympische selectie.

Woensdag 20 november 2019 om 12:51

De tien FC-internationals in deze novemberperiode melden zich allemaal uiterlijk donderdag 21 november weer in het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn bij de eerste selectie of FC Groningen onder-19. Vrijwel alle spelers zijn in actie gekomen.

Dat gold niet voor Ajdin Hrustic die zijn teamgenoten van Australië wel zag winnen in de WK-kwalificatie. Het werd een nipte 1-0 zege in en tegen Jordanië.

Charlison Benschop maakte een invalbeurt van 20 minuten bij het verliezende Curaçao (1-2). Door een 1-1 gelijkspel bij Costa Rica-Haïti heeft Curaçao zich wel geplaatst voor de Gold Cup, het continentale kampioenschap in Noord- en Midden-Amerika.

2020
Samir Memisevic kwam afgelopen maandag, 18 november, in actie in de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Liechtenstein. Memisevic was rechtsback en zijn ploeg won met 3-0. Bosnië-Herzegovina mag zich opmaken voor de play-offs om de vier resterende tickets voor het EK 2020.

Ko Itakura speelde ook negentig minuten, voor de Japanse Olympisch selectie. De Japanners zijn in voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Het duel met Colombia ging met 2-0 verloren.

Jong Oranje
Na de 6-0 zege in de EK-kwalificatie op Gibraltar, speelde Deyovaisio Zeefuik dinsdagavond ook in Doetinchem in de basis bij Jong Oranje. Jong Engeland werd met 2-1 verslagen.  Kaj Sierhuis miste het duel met Gibraltar, maar startte tegen de Engelsen in de basis. De spits maakte op aangeven van zijn Gronigse ploeggenoot Zeefuik nota bene de 1-0. Doelman Jan Hoekstra kwam niet in actie.

Oranje onder-20 met Tom van de Looi in de selectie verloor met 2-1 bij Frankrijk onder-20. Van de Looi begon op de bank. Romano Postema keerde in de nacht van maandag op dinsdag terug vanuit Brazilië naar Nederland na de WK-deelname met Oranje onder-18. Nederland werd vierde op het WK onder-17 en Postema maakte tijdens dat toernooi één keer als invaller zijn opwachting.

Onder-19
Tomas Suslov heeft met Slowakije onder-19 de volgende fase van de EK-kwalificatie behaald. Malta onder-19 werd met 3-0 verslagen. Suslov speelde als invaller ruim een halfuur tegen Malta en kwam in de derde wedstrijd tegen Italië niet in actie. In 2020 strijden 28 landen om zeven tickets voor het EK.

Oskari Sallinen stond met Finland onder-19 tegen Frankrijk onder-19 in de basis en speelde 70 minuten. De Finnen verloren met 2-0. Dinsdag werd er, zonder Sallinen, gelijkgespeeld tegen Faer Öer (1-1), maar toch ging Finland als beste nummer 3 van de dertien poules naar de Elite Ronde in het voorjaar van 2020.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus