string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ben Moussa: ‘Zwaarste en zwartste dag van mijn leven’.

Woensdag 26 maart 2014 om 10:56

Hilal Ben Moussa wordt volgende week woensdag, 2 april, geopereerd aan zijn linkerknie. De medische ingreep vindt plaats in het Martini Ziekenhuis in Groningen en wordt uitgevoerd door orthopeed dr. Reinoud Brouwer. “Fijn dat ik zo snel geholpen kan worden.”

Ben Moussa liep maandag 17 maart zwaar knieletsel op in de competitiewedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong NEC/TOP Oss. De 21-jarige middenvelder scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie en liep bovendien een beschadiging op aan de meniscus. “Het betrof twee momenten”, blikt Ben Moussa terug op de bewuste avond. “De eerste keer zette ik druk op de bal en verloor ik even de controle over mijn knie. Dat was een schrik-moment, maar de knie werd niet dik en ben doorgegaan. Daarna, vlak voor rust, ging ik plotsklaps door mijn knie. Niet in duel, of zo.”
Eerder
Ben Moussa kampte al eens eerder met een zware knieblessure, die hij opliep bij een toernooi met Jong FC Groningen in Pijnacker in augustus 2010. Nu was het volgens hem anders. “Toen ik naar binnen liep, was ik wel bang dat het mis was. Maar het was minder pijnlijk dan  bij mijn vorige knieblessure en nadat ik was gedoucht, kon ik ook wel weer lopen. Ik dacht toen nog dat het oké was. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, wist ik echter meteen dat het niet goed was. Had hetzelfde gevoel in de knie als de eerste keer.”
Uitslag
Ben Moussa ging met lood in de schoenen richting Euroborg. “Daar werd besloten een MRI-scan te laten maken. Die was op woensdag om 13.00 uur. Daarna moest ik de hele dag wachten op de uitkomst. Ik werd helemaal gek. Om 18.00 uur kreeg ik de uitslag. Dan stort je wereld even in. Het was de zwaarste en zwartste dag in mijn leven tot nu toe.”
Ben Moussa wacht nu een zelfde soort ingreep als in september 2010. “Het is wel fijn dat ik zo snel geholpen kan worden. Ik wilde het liefst zo snel mogelijk geopereerd worden, dan heb je namelijk direct al weer iets waar je naar toe kunt werken. En na de operatie kan ik me dan gaan richten op de revalidatie. Het wordt een zware periode, maar ik kom terug. Bij mijn rechterknie is het ook goed gegaan en ben ik er bovenop gekomen. Dat geeft hoop.”
Eerste elftal
Na de revalidatie van zijn eerste knieblessure maakte Ben Moussa zijn rentree in Jong FC Groningen, waarin hij uitgroeide tot een vaste waarde.  In het voorjaar van 2013 maakte Ben Moussa met twee invalbeurten tegen respectievelijk AZ en Roda JC zijn opwachting in het eerste elftal. Ook tekende hij vorig jaar een profcontract bij FC Groningen voor de periode van medio 2013 tot medio 2015 en werd de middenvelder toegevoegd aan de eerste selectie van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’