string(9) "claudebot"

Ben Moussa lost Van Dijk af met verkoudheid.

Woensdag 09 januari 2013 om 09:50

Virgil van Dijk heeft dinsdag in het trainingskamp van FC Groningen in Oliva weer gewoon alle groepsactiviteiten gevolgd. Hilal Ben Moussa loste de centrale verdediger nu af in de ‘ziekenboeg’ en bleef met een verkoudheid achter in Hotel Oliva Nova Golf, waar de Trots van het Noorden deze week verblijft.

Van Dijk had maandag last van een stevige verkoudheid en werd op advies van de medische staf buiten de groepstrainingen gehouden. Dinsdag werd de centrale verdediger alweer fit genoeg bevonden en sloot hij weer gewoon aan bij de 22 andere FC-spelers. De 24ste voetballer van het gezelschap, Ben Moussa, nam de plaats van Van Dijk in het hotel over.
Recept
De jongeling uit de B-kern van trainer Dick Lukkien was wat grieperig en kampte met verkoudheid, zoals Van Dijk dat een dag eerder had. Voor Ben Moussa gold vervolgens hetzelfde recept: achterblijven in het hotel om zo snel mogelijk te herstellen en de kans op besmettelijke overdracht richting de overige selectiespelers zo klein mogelijk te maken en te houden.
De twee uur durende dinsdagochtendtraining bestond uit loopwerk, positiespel en drie partijspellen elf tegen elf van veertien minuten. Paco van Moorsel haakte in de ochtendsessie af met een enkelblessure, maar was ’s middags al weer van de partij.
Wedstrijdje
De middagtraining bevatte onder meer een afwerkvorm op het doel, met tussen de palen de voormalige keepers Bas Roorda (nu teammanager) en Ruud Hesp (keeperstrainer). Het was een wedstrijdje tussen ‘jong’ en ‘oud’, dat eindigde in een 3-3 gelijkspel. Vervolgens wonnen ‘de oudjes’ na shoot-outs.
Woensdagochtend bestaat de training uit kleine partijspellen, waarbij alle 25 spelers – inclusief dus Ben Moussa en de dinsdagavond ingevlogen en aangesloten Género Zeefuik – op het veld zullen staan. ’s Middags is er geen training en zijn de spelers vrij en kunnen ze zelf hun middagbesteding invullen.
Oefenwedstrijd
Donderdagochtend is de volgende training. Om 15.30 uur donderdagmiddag staat vervolgens de tweede oefenwedstrijd van het trainingskamp aan de Spaanse oostkust op het programma. Het Belgische AA Gent is dan op velden bij het resort in Oliva de tegenstander van de selectie van trainer Robert Maaskant, die momenteel zelf niet geheel fit is en kampt met griepverschijnselen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus