string(9) "claudebot"

Beloften zonder Arts naar Duitsland.

Dinsdag 21 januari 2014 om 10:38

Jong FC Groningen speelt vanavond in het Duitse Lingen een oefenwedstrijd tegen SV Meppen. Het duel begint om 19.00 uur. Assistent-trainer Alfons Arts is er niet meer bij. Hij gaat aan de slag als assistent-trainer van Lierse SK.

In Duitsland krijgt de Beloftenkern van trainer Paul Raveneau versterking van een tweetal spelers uit de eerste selectie: Hilal Ben Moussa en William Ekong. Ook Richairo Zivkovic komt vanavond in actie. Vanuit de A1 reizen Jim de Leeuw, Glenn Bijl, Thijs Gerlofs en Liban Abdulahi af naar Lingen.
Trainer Paul Raveneau licht het vertrek van Arts toe: “Vorig seizoen werd hij op non-actief gezet door Cambuur. Eerder had ik in het kader van Coach Betaald Voetbal prima stage kunnen lopen bij hem. Toen wij de vacature van assistent bij de Beloften niet intern ingevuld kregen, diende de mogelijkheid zich aan om Arts toe te voegen aan de technische staf. Die mogelijkheid hebben we met beide handen aangegrepen en binnen de kortste keren was hij nauw betrokken bij het team en de ontwikkeling van onze jonge spelers.”
“Niet alleen bij de Beloften speelde hij zijn rol, maar ook in het grotere geheel binnen de technische staf rond het eerste elftal. Voor hem was het na zijn ruime ervaring in de Jupiler League ook weer waardevol om eens in de Eredivisie mee te draaien. Natuurlijk wisten we dat de kansen erin zat dat hij tijdens het seizoen een nieuwe baan zou vinden. In die wetenschap zijn we de samenwerking ook aangegaan. Afgelopen woensdag ging hij op gesprek bij Lierse SK. Stanley Menzo is daar hoofdtrainer. Eerder volgde Arts Menzo op als hoofdtrainer bij SC Cambuur.”
“Alfons gaat nu de rest van dit seizoen aan de slag in België met een optie voor een langer verblijf. Bij ons is de situatie weer zoals aan het begin van het seizoen. Wij willen de werkwijze graag continueren en gaan op zoek naar iemand die past bij deze functie en die voor ons weer van toegevoegde waarde kan zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus