Beloften zijn Heerenveen de baas.

Maandag 15 september 2014 om 21:02

Jong FC Groningen/Cambuur heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 2-1 gewonnen van Jong Heerenveen. Door de zege is de spanning volledig terug in voorrondepoule 2 van de Beloftencompetitie.

Bij de ploeg van Casper Goedkoop waren drie nieuwe gezichten te bewonderen. Donovan Slijngard, Sander van de Streek en Damiano Schet waren vanuit Leeuwarden afgevaardigd in het kader van de ‘7+4’-regeling tussen Groningen en Cambuur. Verdediger Berend Jan Schootstra is inmiddels een vaste waarde in het Beloftenteam. Vanuit de eerste selectie van FC Groningen werden Hans Hateboer, Henk Bos en Dino Islamovic opgesteld.
Op Corpus voltrok zich een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de FC halverwege de eerste helft op voorsprong kwam door een rake kopbal van verdediger Roland Baas. Hij kopte uit een hoekschop van Schet binnen: 1-0. Binnen tien minuten was Baas ook de schlemiel toen hij hands maakte in eigen strafschopgebied. Spits Thomas Dalgaard knalde de strafschop in de rechterbovenhoek: 1-1.
Vier minuten voor de pauze kwam de FC opnieuw op voorsprong. Na een mooi uitgespeelde aanval met Henk Bos als een van de schakels, schoof Islamovic de 2-1 binnen. Na de pauze werd er door beide ploegen in hetzelfde hoge tempo doorgespeeld en had Heerenveen in de persoon van stormram Jens Jurn Streutker de gelijkmaker op de slof. Hij schoot echter nipt over de kruising. Een minuut voor tijd leek Islamovic de wedstrijd te kunnen beslissen, maar schoot hij rakelings voorlangs. In de blessuretijd maakte Hristijan Denkovski nog zijn debuut voor de FC.
Zo was en bleef de stand in de tweede helft 2-1. Door de zege van PEC Zwolle bij NEC/FC Oss is de spanning in poule 2 van de Beloftencompetitie weer volledig terug. NEC/FC Oss is halverwege koploper met 7 punten uit vier duels. Heerenveen, Groningen/Cambuur en PEC volgen met 6 punten. Almere City sluit de rij met 4 punten. Over drie weken is de volgende competitiewedstrijd van Groningen/Cambuur tegen NEC/Oss. Er wordt op 6 oktober gespeeld in het Cambuur Stadion.
Sietsma; Hateboer, Schootstra, Baas, Slijngard; Saban, Hagenauw, Van de Streek; Schet (92’ Denkovski), Islamovic, Bos (63’ Arias).
Rest bank: Gies, Payne en Bijl.
Scoreverloop: 25’ Baas 1-0, 33’ Dalgaard (strafschop) 1-1, 41’ Islamovic 2-1.