string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften zegevieren ook in extra tijd.

Maandag 26 september 2011 om 21:21

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 3-2 gewonnen van Jong Ajax. De ruststand was 1-1. Het winnende doelpunt werd in de extra tijd gescoord door invaller Hilal Ben-Moussa. Na de zege staat de ploeg op de vierde plek van de ranglijst.

In de vijfde speelronde van de Beloften Eredivisie speelden de nummers 5 en 6 van de ranglijst tegen elkaar. Met dispensatiespelers Luciano da Silva, Thomas Enevoldsen en Emil Johansson in de gelederen nam FC Groningen na twintig minuten de leiding door een treffer van Sicco Bouwer. Henk Bos fungeerde bij de 1-0 als aangever. Een kwartier later maakte Tom Boere de gelijkmaker: 1-1.
Acht minuten na de pauze had Ajax een grote kans en knalde Ricardo van Thijn de bal van grote afstand tegen de paal. In de 61ste minuut maakte spits Tom Boere zijn tweede treffer van de avond: 1-2. Vooral de tweede helft was spectaculair en kende een hoog tempo. De Beloften hadden na de achterstand hetzelfde scenario in gedachten als het eerste elftal een dag eerder in Doetinchem.
In de 73ste minuut bewaarde Matias Jones prima het overzicht en gaf hij een bal van de rechterkant richting de tweede paal waar Thomas Enevoldsen de bal lastig onder controle leek te krijgen maar vervolgens keihard in de rechterkruising knalde: 2-2. In de extra tijd maakte invaller Hilal Ben-Moussa de feestvreugde compleet door de rebound van een schot van Enevoldsen bij de tweede paal met zijn hak in het doel te werken: 3-2. Door de zege staat Jong FC Groningen na vijf wedstrijden op de vierde plek van de ranglijst met tien punten.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Wagenaar, Luis Pedro, Bakker, Johansson; Hoxhaj, Keurntjes (62′ Bijker); Jones (90′ Batbay), Enevoldsen, Bos; Bouwer (70′ Ben-Moussa).
Rest bank: Fij, Görgülu, Van Nieff, Holder.
Scores: 20′ Bouwer (Bos) 1-0, 35′ Boere 1-1, 61′ Boere 1-2, 73′ Enevoldsen (Jones) 2-2, 91′ Ben-Moussa (Enevoldsen) 3-2
Scheidsrechter: Otto
Gele kaarten FC: 36′ Bakker, 77′ Hoxhaj

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’