string(9) "claudebot"

Beloften zegevieren in ondertal tegen AZ.

Dinsdag 27 maart 2012 om 22:50

Jong FC Groningen heeft door een 1-0 zege op Jong AZ de vierde plek op de ranglijst heroverd. Suk Hyun-Jun was op Corpus den Hoorn matchwinner. Nicklas Pedersen moest het veld vlak voor de pauze met rood verlaten.

In de 21ste speelronde trof Groningen de nummer 2 van de ranglijst, die eerder dit seizoen al met 5-3 was verslagen in Alkmaar. De thuisploeg speelde fel en maakte daarbij ook enkele overtredingen die werden bestraft door arbiter Dieperink. Allereerst ging Thomas Enevoldsen op de bon. Hij kreeg een gele kaart.
Nicklas Pedersen kreeg enkele minuten voor de pauze een directe rode kaart na een overtreding op Etienne Reijnen, die met een enkelblessure gewisseld werd. Vlak na de pauze kreeg Henk Bos geel voor een overtreding op Ortiz, die een knieblessure opliep. Dit alles onder het toeziend oog van Gertjan Verbeek, die donderdag met AZ aantreedt tegen Valencia in de kwartfinales van de Europa League.
Voetballend was er ook nog wat te genieten. Suk Hyun-Jun scoorde bijvoorbeeld in de zevende minuut van de tweede helft na een slalom door de defensie 1-0 en dat bleek later ook de winnende treffer. Suk was na een uur spelen ook nog eens gevaarlijk met een vlammend schot vanaf links. De teller bleef echter staan op zeven competitietreffers voor Jong FC Groningen. Daarmee is hij clubtopscorer.
In de slotfase bleef Groningen op de been en kwam het twee keer goed weg bij een kans van de gasten. Door de overwinning stijgt de FC naar plek vier op de ranglijst. Komende maandag volgt een bezoek aan Jong PSV, de huidige nummer 3 van de ranglijst.
Opstelling FC Groningen
Bizot; Batbay, Dijkstra, Wolven, Bijker; Hiariej (66’ Ben-Moussa), Keurntjes; Bos, Pedersen (42’ rood), Enevoldsen (93’ Van Nieff); Suk.
Rest bank: Fij, Holder, Renken, Gazarjan.
Score: 52’ Suk 1-0
Gele kaarten: 30’ Enevoldsen, 46’ Bos

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus