Beloften zegevieren bij Feyenoord.

Maandag 22 september 2008 om 22:34

Jong FC Groningen heeft maandagavond een overwinning meegenomen uit Rotterdam. Feyenoord werd met 2-1 verslagen. Alle doelpunten vielen voor rust. Komende maandag gaat de reis opnieuw naar Rotterdam. Sparta is dan tegenstander.

In de eerste helft had FC Groningen de nodige moeite met Feyenoord, maar waren de gasten zeer effectief. Dennis Krohne kopte na elf minuten een hoekschop binnen en bracht de FC daarmee aan de leiding. In de 24ste minuut maakte Jordao Pattinama de gelijkmaker voor de ploeg van Alex Pastoor, die tot vanavond nog zonder puntverlies was.

In de 31ste minuut kwam de FC opnieuw op voorsprong. Robert Pomstra schoot vanaf elf meter de – naar later bleek – winnende treffer binnen voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi. De strafschop volgde op een overtreding op Pepijn Kluin binnen de zestien meter. In het restant van de eerste helft en de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar kwam in de score geen verandering meer.

In de slotfase maakte Leandro Bacuna zijn debuut in de Beloften. Door de zege staat Groningen nu met zeven punten uit vier duels op de vijfde plek in de Eredivisie, vijf plaatsen boven Sparta dat met vier punten op de tiende plek staat en komende maandag de volgende tegenstander is.

Koopmans; Kunst, Lachman, Cahais, Wagenaar, Dijkstra, Pellegriti (87’ Bacuna), Metaj, Pomstra (90’ Eslik), Kluin (87’ Öztürk), Kronhne. Rest bank: Ter Wielen, Tabaouni, Werkman.
Scoreverloop: 11’ Krohne 0-1, 24’ Pattinama 1-1, 31’ Pomstra 1-2
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Gele kaarten FC: Pellegriti en Metaj