string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften winnen van Jong FC Volendam.

Maandag 13 augustus 2012 om 20:41

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 2-0 gewonnen van Jong FC Volendam. Tim Keurntjes scoorde vanaf elf meter de 1-0. Na de pauze bepaalde Michael de Leeuw de eindstand.

In de eerste zeven speelronden is het voor Jong FC Groningen zaak minimaal vier ploegen onder zich te houden in verband met de plaatsing voor de Beloften Eredivisie. Met de inbreng van zeven spelers van de A-kern begon de ploeg van trainer Dick Lukkien aan de eerste thuiswedstrijd, waarin Jong FC Volendam tegenstander was.
Halverwege de eerste helft kwam FC Volendam met tien man te staan toen centrale verdediger Simon Tol een handsbal maakte en arbiter Daan Schaper hem zwaar bestrafte met een rode kaart en een strafschop tegen. Aanvoerder Tim Keurntjes wist met de buitenkans wel raad en knalde de 1-0 tegen de touwen, hoewel doelman Roy Pistoor er nog met zijn vingertoppen aanzat.
Tien minuten na de pauze verdubbelde FC Groningen de score. Uit een voorzet van Keurntjes kopte Michael de Leeuw de 2-0 tegen de touwen. Groningen bleef in overtal de bovenliggende partij en kreeg nog enkele schotkansen. In de slotfase stichtte Volendam nog een enkele keer gevaar voor het doel van Stefan van der Lei, maar in de stand kwam geen verandering meer.
Zo zijn de eerste drie punten binnen op weg naar een plek in de Beloften Eredivisie. Komende maandag volgt een bezoek aan Jong Ajax. Overige uitslagen in Poule A: AZ-Ajax 2-1, NEC/Oss-De Graafschap 3-0 en PEC Zwolle-sc Heerenveen 1-2.

Opsteling FC Groningen
Van der Lei; Batbay, Ivens, Bakker, Van Nieff; Hiariej, De Leeuw (73′ Ben Moussa), Keurntjes; Bos, Suk, Jones (73′ Letschert).
Rest bank: Potveer, Christovao, Renken, Holder.

Scheidsrechter: Schaper

Scores: 22′ Keurntjes (strafschop) 1-0; 55′ De Leeuw (Keurntjes) 2-0.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’