Beloften winnen uit bij De Graafschap

3 september 2012

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Beloften Poule A met 2-1 gewonnen bij Jong De Graafschap en staat nu met één been in de Eredivisie. David Texeira scoorde beide doelpunten voor Groningen voor de pauze (0-2).

In Ulft kwam FC Groningen aan de aftrap met liefst acht spelers van de A-selectie in de startopstelling. Atilay Batbay, Nick Bakker en Timo Letschert completeerden het elftal van trainer Dick Lukkien, dat voor het eerst speelde zonder aanvoerder Tim Keurntjes die aan SC Cambuur is verhuurd. Nick Bakker droeg nu de aanvoerdersband. In het derde kwartier scoorde David Texeira tweemaal op aangeven van Henk Bos. Vlak na de pauze maakte Stronks namens de thuisclub de aansluitingstreffer waardoor de spanning tot en met de slotfase in de wedstrijd bleef. Trainer Dick Lukkien zag hoe zijn team de drie punten over de streep trok: “Dit was niet onze beste wedstrijd, we hebben onder druk gestaan tegen een onstuimig en enthousiast De Graafschap. We hadden daar doorheen moeten spelen en bovendien in balbezit de bal sneller van kant naar kant moeten laten gaan.” “Daar zijn we onvoldoende in geslaagd, behalve in het kwartier voor rust. Toen waren we in de aanval dodelijk effectief met twee keer Henk Bos en David Texeira aan het eind van de aanvallen. In de tweede helft werd het vechten en knokken en de drie punten over de streep trekken. Vorig jaar stonden we onverdiend met lege handen en deze keer hebben we misschien onverdiend gewonnen. Maar de drie punten tellen.” Komende donderdagavond om 19.30 uur speelt Jong FC Groningen in Bedum een oefenduel met CVVB. In die wedstrijd zullen de spelers van de B-kern ook weer de nodige speelminuten gaan maken. Komende maandag ligt de Beloftencompetitie stil wegens de interlandperiode. Op 17 september kan Groningen bij winst in Zwolle deelname aan de Beloften Eredivisie veilig stellen. Opstelling Jong FC Groningen
Bizot; Batbay, Ivens, Bakker, Johansson; Kieftenbeld (46’ Ben Moussa), Letschert (78’ Holder), Hiariej; Bos, Texeira, Kostic (76’ Van Nieff).
Rest bank: Van der Lei, Christovao, Francisco, Renken. Scores: 36’ Texeira 0-1, 40’ Texeira 0-2; 51’ Stronks 1-2.

Laatste nieuws