Beloften winnen na strafschoppen; loting: VVV-uit.

Maandag 24 oktober 2011 om 21:32

Jong FC Groningen heeft maandagavond na strafschoppen (5-3) gewonnen van Jong De Graafschap en speelt op maandag 19 december in de kwartfinale uit tegen Jong VVV-Venlo. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was het 2-2.

In de eerste helft kwamen de Beloften – ditmaal versterkt met Emil Johansson, Tom Hiariej en Nicklas Pedersen als dispensatiespelers, niet goed uit de startblokken. Een rake kopbal van Remy Raterink na een klein halfuur betekende 0-1 en vervolgens scoorde Dimitri Hairemans met een afstandsschot de 0-2. Vier minuten voor de pauze deed Tim Keurntjes iets terug toen hij na een voorzet van Petrit Hoxhaj de aansluitingstreffer binnen schoot: 1-2. Matias Jones kreeg vervolgens nog voor de pauze een kans op de gelijkmaker.
Na de pauze kwam Groningen een stuk beter voor de dag. De ploeg van trainer Dick Lukkien ging op jacht naar de gelijkmaker. Suk Hyun-Jun, Henk Bos en Nicklas Pedersen kregen mogelijkheden, voordat de 2-2 halverwege de tweede helft viel. Emil Johansson deed het voorbereidende werk en Henk Bos maakte de gelijkmaker. Na een sanitaire stop van Keurntjes van vijf minuten begon Groningen aan een slotoffensief van een kwartier, dat later nog verlengd werd met tweemaal een kwartier.
In de verlenging was Groningen heer en meester en kreeg de thuisclub nog tal van kansen op de winnende goal. Maar geen van de FC’ers kreeg de bal achter doelman Joost Terol. In de noodzakelijke strafschoppenserie werden alle vijf strafschoppen door FC Groningen benut. De vierde strafschop van De Graafschap werd door Geoffry Hairemans over geschoten, waardoor FC Groningen als winnaar van het veld stapte. Voor de tweede keer in de tienjarige historie van de Beloften-beker heeft de FC de kwartfinale bereikt. In 2005 strandde Groningen tegen RKC Waalwijk. Op 19 december hebben de Beloften de mogelijkheid bij VVV-Venlo de halve finales te bereiken.
Opstelling Jong FC Groningen
Fij; Hoxhaj, Görgülu, Bakker, Johansson; Hiariej, Keurntjes; Jones, Pedersen, Bos; Suk.
Bank: Van der Lei, Ben-Moussa, Batbay, Van NIeff, Diemers, Janzen.
Scores: 27′ Raterink 0-1, 28′ Dimitri Hairemans 0-2, 41′ Keurntjes 1-2; 68′ Bos 2-2.
Strafschopserie: Pedersen 1-0, Kaak 1-1, Hiariej 2-1, Dimitri Hairemans 2-2, Keurntjes 3-2, Cavlan 3-3, Suk 4-3, Geoffry Hairemans mist, Bos 5-3. Groningen wint na strafschoppen.
Scheidsrechter: Manschot
Gele kaarten FC Groningen: 35′ Görgülu, 80′ Johansson, 90′ Bakker