string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften winnen bij Utrecht.

Maandag 21 november 2011 om 22:13

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 2-0 gewonnen bij Jong FC Groningen. Matias Jones en Petrit Hoxhaj zorgden voor de Groninger treffers. Door de zege stijgt de ploeg van Dick Lukkien naar de zesde plek op de ranglijst.

In Utrecht was het rond vijf uur ‘s middags nog de vraag of de wedstrijd in de tiende speelronde doorgans kon vinden vanwege de mist. Anderhalf uur later werd er toch afgetrapt. Gaandeweg de avond werd het zicht er niet beter op.
Trainer Dick Lukkien zag een eerste helft die redelijk in balans was: “De opbouw was bij ons aardig verzorgd, maar in de laatste dertig tot veertig meter van het veld was het te weinig. In de rust hebben we aangegeven dat we met name in de aanval meer van de ploeg verwachtten.”
“Na de pauze heeft de gehele ploeg het prima opgepakt. Vanaf het begin zetten we de toon en waren we de bovenliggende partij. Hoewel Utrecht wel druk zette, voetbalden we er aardig doorheen. Na tien minuten profiteerde Matias Jones van de rebound na een schot van Robby Holder. Een kwartier voor tijd krulde Petrit Hoxhaj een vrije trap prachtig over de muur.”
Door de vijfde zege is Jong FC Groningen terug in het linkerrijtje van de Eredivisie. Na tien wedstrijden hebben de Beloften van de FC nu zestien punten.
Opstelling Jong FC Groningen
Luciano; Batbay, Kappelhof, Bakker, Wagenaar; Hoxhaj, Keurntjes; Jones, Ben Moussa (77’ Van Nieff), Bos; Kluin (46’ Holder).
Rest bank: Etemadi, Luis Pedro, Görgülu.
Scheidsrechter: Bax
Scoreverloop: 57’ Jones 0-1, 75’ Hoxhaj 0-2.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’