Beloften walsen in halfuur over Feyenoord.

Dinsdag 23 maart 2010 om 00:28

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Rotterdam met 5-0 gewonnen van Feyenoord/Excelsior. Alle goals vielen in het laatste halfuur van de wedstrijd.

In de heenwedstrijd in Euroborg waren de doelpunten uitgebleven in het onderlinge duel tussen beide ploegen. Ook in Rotterdam werd in het eerste uur tussen Feyenoord/Excelsior en FC Groningen niet gescoord.

In de 62ste minuut opende Koen van de Laak de score met een kopbal. Vier minuten later verdubbelde Nicklas Pedersen de score. In de 71ste minuut maakte Serhat Koç de 0-3. Even later werd het trio doelpuntenmakers vervangen door drie verse krachten.

Het laatste kwartier leverde nog twee treffers op voor FC Groningen. Aanvoerder Frank Olijve maakte in de 81ste minuut 0-4. Vier minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalde invaller Danny Menting de eindstand op 0-5.

Door de zege passeert de ploeg van trainer Erwin van de Looi Feyenoord/Excelsior op de ranglijst. Groningen staat nu op de zesde plek in de Eredivisie en treft komende maandag hekkensluiter Helmond Sport op Corpus den Hoorn. Aanvang op 29 maart is 18.30 uur.

Dinsdagavond 23 maart speelt een combinatieteam van Beloften en RVO FC Groningen A1 een oefenwedstrijd tegen Be Quick. Het duel op De Esserberg begint om 19.30 uur. In deze wedstrijd zal de Zuid-Koreaan Lee Hak-Min op proef meespelen bij Groningen.

Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar, Olijve, Post, Krohne, Van de Laak (76′ Dijkstra); Pedersen (76′ Kluin), Koç (76′ Menting).
Rest bank: Bakker, De Rijp, Van Erkel, Tripsas.

Scores: 62′ Van de Laak 0-1, 66′ Pedersen 0-2, 71′ Koç 0-3, 81′ Olijve 0-4, 86′ Menting 0-5.