Beloften verslaan koploper Sparta

27 april 2010

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen van koploper Jong Sparta Rotterdam. De winnende goal werd gescoord door Danny Menting.

De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden van oud-jeugdvoetballer Stephen Thomasia. Ook droeg Jong FC Groningen rouwbanden. Aan de vooravond van het duel stond Sparta Rotterdam aan kop van de ranglijst met een voorsprong van twee punten op Jong Ajax, van toekomstig FC-trainer Pieter Huistra. Voor de pauze had FC Groningen een veldoverwicht, maar dat leidde niet echt tot kansen. Namens Sparta schoot Lucas van Oeveren een vrije trap op de paal. Bij FC Groningen schoot Jelle Wagenaar voorlangs. Na de pauze kwamen bij de FC verse krachten binnen het veld in de persoon van Dennis Krohne en Hilal Ben Moussa. Halverwege de tweede helft was het Danny Menting die namens Groningen de 1-0 aantekende. Na een voorzet van Dennis Krohne ging Pepijn Kluin het duel met doelman Abdul aan en kon hij de bal voor de voeten van topscorer Menting tikken. Die wist wel raad met deze kans en opende de score. Sparta drong vervolgens een fase meer aan en bracht ook verse spelers. Marten de Roon (schot) en Jami Jaliens (kopbal) kregen mogelijkheden, maar de beste kansen waren in de slotfase voor Dennis Krohne (paal) en Darryl Lachman (over). In de score kwam geen verandering meer. FC Groningen staat na de overwinning op de vijfde plek. De nieuwe koploper is Jong Ajax, dat een speelronde voor het einde een punt voorsprong heeft op zowel Jong Sparta als Jong PSV. Komende maandag staat in de uitwedstrijd bij Jong Vitesse/AGOVV voor Jong FC Groningen de vierde plek in de eindrangschikking op het spel. Bij winst gaat Groningen namelijk over de Gelderlanders heen. Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar; Dijkstra, Post (56’  Krohne), Olijve, Menting; Kluin (89’ Bossman), De Rijp (65’ Ben Moussa).
Rest bank: Bakker, Pomstra, Van Erkel, Tripsas. Score: 67’  Menting (Kluin) 1-0.
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: 21’ Werkman, 61’ De Roon

Laatste nieuws