Beloften verslaan De Graafschap.

Maandag 15 maart 2010 om 20:52

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 2-1 gewonnen van Jong De Graafschap.

In de slotfase van de eerste helft kwam FC Groningen op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Leandro Bacuna die de bal laag over het gras onder de keeper doorschoof. In de laatste seconde van de eerste helft maakte Leandro Bacuna een overtreding binnen de zestien meter en werd er gefloten voor een strafschop. Die werd benut door Mees Junior Siers: 1-1.

In de tweede helft voerde FC Groningen de druk op, maar ontbrak het met name in de zuiverheid bij de eindpass. Met nog ruim een kwartier op de klok nam Pepijn Kluin een bal vol op de pantoffel en zag hij hoe zijn schot via de handen van doelman Amezrine in het doel stuitte: 2-1. In de slotfase verzuimde Groningen de score verder op te voeren.

Komende donderdag, 18 maart, speelt Jong FC Groningen de inhaalwedstrijd bij Jong Willem II. Het is een duel tussen de nummers 8 en 12 van de ranglijst. De eerstvolgende thuiswedstrijd van de Beloften wordt op maandag 29 maart gespeeld tegen hekkensluiter Jong Helmond Sport.