Beloften verliezen van Feyenoord.

Maandag 27 september 2010 om 10:52

Jong FC Groningen heeft woensdagavond op Corpus den Hoorn met 2-0 verloren van Jong Feyenoord/Excelsior. De eindstand was bij rust al bereikt. Het is de eerste nederlaag in de competitie voor de ploeg van trainer Dick Lukkien.

Bij FC Groningen stonden liefst negen spelers uit de eerste selectie aan de aftrap, waaronder Danny Holla die zijn tweede wedstrijd speelde na het herstel van zijn beenbreuk. De thuisploeg kwam al binnen een kwartier op achterstand toen Bruno Martins Indi een vrije trap vanaf de zijkant van de voet van aanvoerder Jerson Anes Ribeiro binnen werkte: 0-1.
Halverwege de tweede helft verdubbelde Feyenoord de score. Nayib Lagouireh kopte een voorzet van Tobias Waisapy binnen: 0-2. In het restant van de eerste helft waren er nog wat schotkansen voor Norair Mamedov en schoot Danny Holla nog eens van afstand.
In de tweede helft ging Groningen op jacht naar de aansluitingstreffer. Het spelbeeld was zeer eenzijdig. Al meteen in het begin kreeg Danny Menting een schotkans. In het verloop van het tweede bedrijf volgden de kansen elkaar in een steeds hoger tempo op. Mamedov was de gevaarlijkste man, maar wist het doel niet te vinden.
Bij de vierde serieuze poging was hij er nog het dichtst bij. Uit de rebound na een schot van Tim Keurntjes kopte Mamedov op de lat. In de stand kwam geen verandering meer en dus leed Jong FC Groningen de eerste competitienederlaag van het seizoen. Komende maandag gaat de FC op bezoek bij Jong PSV.