Beloften: vanavond kunstgras, maandag Euroborg

18 februari 2010

Jong FC Groningen speelt donderdagavond 18 februari op het kunstgras van Corpus den Hoorn de competitiewedstrijd tegen Jong NEC. Het duel begin om 18.30 uur. Maandagavond om 18.30 uur speelt het team vervolgens in Euroborg tegen Jong PSV. Trainer Erwin van de Looi blikt vooruit.

Van de Looi ontving woensdag het diploma dat hij eind vorig seizoen behaalde op de cursus Coach Betaald Voetbal. Donderdagavond staat hij weer langs de lijn. Het belangrijkste doel van Jong FC Groningen is het klaarstomen van spelers voor het eerste elftal. Leandro Bacuna werd in enkele maanden al een vaste kracht. “Niet iedereen maakt zo’n stormachtige ontwikkeling door als Leandro," weet van de Looi. "Bij de meeste spelers gaat het meer volgens de weg der geleidelijkheid. Wat de rest van de selectie betreft ben ik zeer tevreden. Er zit duidelijk ontwikkeling in, maar het is nog niet zover dat er op dit moment al meer spelers op het punt staan direct door te breken. Daaraan blijven we werken. Zoveel mogelijk jongens van de selectie willen we onderbrengen in het betaalde voetbal. Dat kan bij FC Groningen of bij een team in de Jupiler League. Dit zijn beslissende maanden voor de spelers.” Linkerrijtje
“In het begin van de competitie was de uitwedstrijd tegen Ajax een negatieve uitschieter. En onlangs was het uit bij ADO Den Haag ook geen beste beurt. Maar op tweederde van de competitie staan we er prima voor. Tegen Heracles hebben we een oefenwedstrijd gewonnen, van Ajax hebben we gewonnen en tegen AZ hebben we gelijkgespeeld. De maanden maart en april is het onze doelstelling in het linkerrijtje te eindigen. En het liefst natuurlijk zo hoog mogelijk.” “We hebben in de breedte een goede groep. Iedere speler heeft al minimaal een wedstrijd in de basis gestaan." De ploeg is niet afhankelijk van de inbreng van spelers uit de eerste selectie. “Ook met een hele jonge groep hebben we prima wedstrijden gespeeld. Zoals uit bij AZ en ook in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Bij deze groep gaat er wel eens wat fout, maar daar staat een hele hoop bezieling en enthousiasme tegenover.”

Laatste nieuws