string(9) "claudebot"

Beloften vanavond in Euroborg tegen Heerenveen; toegang gratis.

Maandag 28 april 2014 om 13:49

Jong FC Groningen speelt vanavond, maandag 28 april, vanaf 18.30 uur in Euroborg tegen Jong SC Heerenveen. De toegang is gratis en het stadion is open vanaf 17.30 uur.

Aan de kant van FC Groningen zijn er zes spelers vanuit de eerste selectie opgenomen in de wedstrijdselectie: Género Zeefuik, Michael de Leeuw, Tom Hiariej, Angelo Cijntje, Krisztian Adorjan en Giliano Wijnaldum. Vanuit de A1 zijn vijf spelers vanavond present: Kasper Oldenburger, Gijs Jasper, Roland Baas, Glenn Bijl en Keziah Veendorp.
De wedstrijd staat in het teken van het kampioenschap in de Beloften Divisie A. De ploeg van trainer Paul Raveneau moet zelf winnen en daarnaast hopen op een misstap van Jong Vitesse in de uitwedstrijd tegen Jong Dordrecht. Ook Jong Heracles heeft nog een kans op de titel. De komende twee maandagen speelt de uiteindelijke winnaar thuis en uit tegen Jong Feyenoord om het landskampioenschap.
Raveneau: “We hebben dit seizoen al oefenduels gespeeld bij Bayer Leverkusen, Schalke 04 en tegen Jong Feyenoord in De Kuip. Het is voor deze groep mooi om onder indrukwekkende omstandigheden te spelen.”
Over de titelkansen: “Het heeft voor ons geen zin om ons met de andere resultaten bezig te houden en daar energie in te stoppen. We moeten zelf winnen en dan zien we aan het einde wel of Vitesse ook punten heeft verspeeld.”
Over de tegenstander: “We hebben een oefenduel gespeeld in september en verloren met 3-1. In de uitwedstrijd voor de competitie wonnen we juist met 1-0. Heerenveen heeft altijd een goed voetballende ploeg en de spelers kennen elkaar allemaal. Ik verwacht geen grote verschillen en daarom denk ik niet dat het doelsaldo nog een rol zal spelen bij het kampioenschap. Voor Heerenveen geldt dat zij ook moeten winnen om nog kans te hebben op de eerste plaats. We zullen dus alert moeten zijn en zien uit naar een mooie wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus