Beloften uit tegen De Dijk; onder-13 tegen Vitesse

7 september 2018

Jong FC Groningen speelt zaterdag 8 september een competitiewedstrijd tegen De Dijk in Amsterdam. Het duel in de Derde Divisie Zaterdag begint om 17.00 uur op Sportpark Schellingwoude.

Trainer Alfons Arts staat met zijn ploeg na twee speelronden op drie punten door één gewonnen en één verloren wedstrijd. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg thuis van Quick Boys. “We kregen de 1-1 vlak voor rust om de oren en kwamen in de tweede helft eigenlijk onnodig onder druk te staan. En dat terwijl we juist hadden afgesproken om na de pauze zelf meer druk naar voren te zetten. Misschien dat de teleurstelling van de gelijkmaker in de seconde voor rust meespeelde,” vraagt Arts zich hardop af.

Wedstrijdritme
De oefenmeester van de Groningse Beloften zag ook positieve zaken. “Qua energie en voetballend vermogen was het zeker in de eerste helft prima verzorgd. Dat biedt veel perspectief. Conditioneel is het allemaal prima in orde, maar er zijn nog wat spelers die te weinig wedstrijdritme te pakken hebben. We zijn al een week of negen à tien bezig, maar wellicht hadden we als technische staf een of twee extra oefenwedstrijden moeten inplannen. Daar moeten we voor de toekomst weer lering uit trekken.”

Feit is dat Jong FC Groningen tijdens het interlandweekeinde volop een beroep kan doen uit spelers uit de onder-19, aangezien de Eredivisie voor junioren stilligt. “Bij ons ontbreken Jan Hoekstra die met Oranje onder-20 speelt en de Roemenen Antonio Sefer en Antonio Manolache die met Roemenië onder-19 tweemaal tegen Cyprus in actie komen. Daarnaast bij Daniel Bouman en Jhurrey Margaritha niet inzetbaar. Vanuit de eerste selectie zal Tom van de Looi morgenmiddag zijn opwachting maken bij onder-23.”

Kwaliteiten
Alfons Arts benadrukt dat tegen degradant De Dijk mogelijk onderschatting op de loer zou kunnen liggen. “We moeten het heft in eigen hand nemen. Deze tegenstander heeft veel voetballende kwaliteiten en is wat betreft ervaring wee reen stapje hoger dan Achilles ’29. Er zitten veel jongens in die hun opleiding bij een BVO hebben genoten. We zullen ze niet het gevoel moeten geven dat er iets te halen valt. Als wij de gehele wedstrijd ons eigen niveau halen en de dingen doen die we hebben laten zien in de vorige wedstrijden, dan hebben we grote kans om te winnen.”

Programma opleiding zaterdag 8 september
De Dijk – FC Groningen onder-23 (17.00 uur)
FC Groningen onder-13 - Vitesse (10.15 uur)

Onder 13

Laatste nieuws