Beloften uit naar SteDoCo; alle jeugdteams in actie

21 september 2018

Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag 22 september de uitwedstrijd tegen SteDoCo. De wedstrijd in Hoornaar begint om 14.30 uur. Voor FC Groningen onder-15 begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Be Quick ’28. Alle teams van de opleiding komen daarmee voor het eerst dit seizoen in actie in officiële wedstrijden.

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 blikt vooruit naar de wedstrijd in de vijfde speelronde van de Derde Divisie Zaterdag, uit tegen SteDoCo. Beide ploegen hebben zeven punten. “Zij zijn teruggekomen uit de Hoofdklasse,” weet Arts, “en hebben hun selectie aangepast om zich dit jaar te handhaven op dit niveau. Ze hebben een combinatie gemaakt van enkele ervaren spelers met ervaring in het betaalde voetbal en hebben ook een aantal jonge jongens met een individuele actie. Het is een prima team dat ‘negentig minuten plus’ gaat voor het resultaat.”

Arts had afgelopen week een wat kleinere groep tot zijn beschikking op de trainingen van Jong FC Groningen. “Op maandag en woensdag trainden diverse jongens mee met de eerste selectie en op dinsdag waren er negen spelers bij de wedstrijd tegen HHC. Op donderdag waren de jongens die dinsdag speelden vrij en vandaag (vrijdag – red.) stond bijna iedereen weer op de training, want er waren ook een paar jongens bij de training van het eerste elftal.”

Over de wedstrijd van morgen is Arts duidelijk: “We hebben iets recht te zetten na het gelijkspel van afgelopen zaterdag. Vanaf het begin moeten we onze intenties duidelijk maken en proberen onze wil op te leggen aan de tegenstander. Martijn van Maastrigt en Rano Burger zijn niet inzetbaar door blessures, maar daar tegenover staat de terugkeer van Daniel Bouman, die weer is aangesloten bij de groep.”

Programma opleiding 22 september 2018
SteDoCo – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)
FC Utrecht – FC Groningen onder-19 (14.30 uur)
FC Groningen onder-17 – PEC Zwolle (12.30 uur)
Be Quick’28 – FC Groningen onder-15 (9.45 uur)
FC Groningen onder-13 – ADO Den Haag (15.15 uur)
FC Groningen onder-12 derde fase kwalificatie Twin Games

Laatste nieuws