Beloften thuis tegen VVOG; nog twee thuisduels

2 november 2018

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 3 november de thuiswedstrijd tegen VVOG. Het duel begint om 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. De toegang is gratis. Ook onder-13 en onder-15 spelen zaterdag thuiswedstrijden. Onder-12 speelt twee duels in Nijmegen en ook onder-17 en onder-19 spelen uitduels.

De Beloftenploeg van trainer Alfons Arts is inmiddels vier competitieduels ongeslagen staat met 18 punten uit tien gespeelde duels op de zesde plek van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. VVOG heeft twee punten minder en staat op plek tien. De Groningers hebben inmiddels de smaak van het scoren te pakken en maakten veertien treffers in de afgelopen vier duels. “Ondanks de vijf goal van afgelopen zaterdag tegen ODIN’59 hadden we nog meer moeten scoren. In het maken van loopacties in de aanvalslinie steken we veel energie. Ook de eindpass kan soms nog zuiverder, net als de afwerking.”

Tegenstander VVOG heeft volgens Arts een ploeg met ‘snelheid voorop’ en zal zich net als andere ploegen mogelijk tactisch op Jong FC Groningen gaan aanpassen. “Wij zullen zelf onze eigen lijn proberen door te trekken en zullen zakelijker moeten omgaan met de kansen die we gaan krijgen. Amir Absalem is geschorst en verder zijn Tapmahoe Sopacua en Martijn van Maastrigt wegens blessures afwezig. Vrijdagavond na de wedstrijd van het eerste in Rotterdam wordt definitief duidelijk welke jongens mee kunnen doen vanuit de eerste selectie.”

Programma opleiding FC Groningen zaterdag 3 november
NEC – FC Groningen onder-12 (9.30 uur)
De Graafschap – FC Groningen onder-12 (9.30 uur)
FC Groningen onder-13 – NAC (10.45 uur)
Vitesse – FC Groningen onder-17 (12.00 uur)
NAC – FC Groningen onder-19 (12.30 uur)
FC Groningen onder-15 – FC Emmen (13.00 uur)
FC Groningen onder-23 – VVOG (15.00 uur)

Laatste nieuws